16-19 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılan Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyük organizasyonun açılışı da bir o kadar görkemli oldu. Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Milletvekilleri, Büyükşehir belediye başkanları, bürokratlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni; saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Görkemli bir açılışa sahne olan Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’ne Açılış programında Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin horon gösterisi damga vurdu. İzleyenlerden tam not alan ekip, oynadıkları horonla Karadeniz’i de Trabzon’u da Akçaabat’ı da en özet haliyle anlattı. 

Akçaabat’ın coğrafyasını, yaşam şartlarını ve denizin dalgalarını anlatan Akçaabat Horonu, Akçaabat insanının sert, kendinden emin, inatçı bir o kadar da yufka yürekli, merhametli oluşunu vurguluyor. Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’ne devasa boyutlardaki Ortamahalle standı ile katılan Akçaabat Belediyesi, standa gelen misafirlerini yöresel ikramlıklarla ağırladı. Dört gün devam eden Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat’ı merak edenler, tanımak isteyenler ve memleket hasreti çekenler Akçaabat Belediyesi standını ziyaret ettiler. Akçaabat’ın incisi tarihi Ortamahalle’yi Kocaeli’ne taşıyan Akçaabat Belediyesi, ziyaretçilerine tarihi konakların gölgesinde soluklanma imkanı sundu. Akçaabat Belediyesi kurduğu stantla bir nebze dahi olsa memleket hasreti çekenlerin hasretini dindirdi.
Akçaabat Belediyesi standı ziyaretçilerin yanı sıra bürokratların da ilgisini çekti.

EMEĞİ GEÇENLERE VE ZİYARETİMİZE GELENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’nin hazırlanmasında büyük pay sahibi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği’ne, organizasyona katılan il ve ilçe belediyelerine, tanıtım günleri boyunca stantları doldurup taşıran ziyaretçilere, bürokratlara ve görevli personellere gönülden teşekkür etti. Başkan Ekim,” Böylesine büyük ve teferruatlı organizasyon hazırlamak oldukça büyük bir çalışma gerektirir. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
 

Editör: TE Bilisim