Üst Çatı Trabzon Federasyonu

Gurbette olsa da bir Trabzonlu'nun varlığı, sesi ve eli onu huzurlu kılar.  Aynı zamanda Trabzon insanı milliyetçi, memleketçi, öz benlikçi ve nerden gelirse gelsin Trabzon'u var olduğu yerde yaşamayı ve yaşatmayı sever. Bu vesileyle Trabzon dışında yaşayan Trabzonlular, vakıf ve dernek kültürüne son derece ehemmiyet verirler.  Böylece hem sıla özlemini giderirler hem de kendilerini memeleketlerinde ve birarada hissederek varlıklarından karşılıklı olarak güç alırlar. Bu vesile ile sırtlarını dayayıp kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan, beraber olmanın verdiği özgüven ve samimiyeti daha çok hisseden, birliklerinden dolayı kendilerini Trabzon'da hissedercesine bir muhabbet, sevgi, birliktelik yumağı oluşturarak geniş bir aile kıvamı alırlar. Ankara’da ilk ziyareti İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yaptığı Trabzon Dernekler Federasyonu yukarıda belirttiğimiz hassasiyetler çerçevesinde hayata geçti. 

Başkan Ercan Bülbül

Ankara'daki bu birliktelik kervanına son katılan derneklerden birisi de "Ankara Arsinliler Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği" oldu.

Derneğin kurucu başkanlığını yıllardır Ankara'da Yeminli Mali Müşavir hemşehrimiz Ercan Bülbül yürütürken, başkan yardımcılığı görevini ise bir önceki Yomra Mal müdürü şimdiki Ticaret Bakanlığı Saymanlık Müdürü Arsinli hemşehrimiz Osman Malkoç  yürütmekte. Kurucu üyeler ise Bedri Yılmaz, Ümit Bülbül, Ertuğrul Keleş, Bilal Şanlı ve Ahmet Küçük.

Ankara'da kurulan ve başkentte ki Arsinlileri tek bir çatı altında toplayacak olan Ankara Arsinliler Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Bülbül, ‘Tüm hemşehrilerimizi federasyonuma desteğe ve derneğimize üye olmaya davet ediyorum. STK Trabzon’u ve Arsin’i başkentte en güzel şekilde temsil edip gelenek ve kültürümüzü yaşatacağız’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim