Trabzon STK’ları arasında, özgün ve topluma dokunan projeleriyle  dikkatleri çeken merkezi İstanbul’da bulunanve Başkanlığını Hasan Keskin’in yaptığı  Şalpazarı Eğitim Kültür sanat Ve Turizm  Derneği,  yine bir ilke imza atarak, “Şalpazarı Şehit Aileleri Ve Gazileri Vefa Programı”adıyla üç günlük İstanbul-Çanakkale Gezisi programını başarıyla gerçekleştirirken, kamuoyundan da büyük takdir topladı. 17 Kasım Çarşamba günü erken saatte başlayıp,  19 kasım Cuma günü geç saatlerde tamamlanan programa katılan Şalpazarı Şehit Aileleri ve Gazilerinden oluşan kafileyi, Sabiha Gökçen Havaalanında İstanbul Vali yardımcısı Halil Çalık ve Dernek Başkanı Hasan Keskin, Türkiye şehit Aileleri Derneği  Genel Başkan Yardımcısı Necati Selvitop ve Dernek Yöneticileri çiçeklerle karşıladılar.

İlk gün İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlük Adası’na yapılan ziyaretin ardından, duygu dolu programla Trabzonlu Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın konuğu oldular.

DUALAR EDİLDİ

İkinci günü İstanbul ziyaretlerine ayıran Şehit Aileleri ve Gaziler, sırasıyla Eyüpsultan, Türkiye Şehit Aileleri Derneği, Edirnekapı Şehitliği, Fetih 1453 Panorama, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Çamlıca Kulesi ve Çamlıca Camii’ni ziyaret ettiler. Ardından da Üsküdar Belediyesi Mavi Salon’da onurlarına verilen yemekte hemşehrileriyle buluştular. Ev sahipliğini Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’in yaptığı yemek programına Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, STK Başkanları,  bürokrasi ve siyaset temsilcileri katıldılar.

Yemekte şehitler için Kuran Okundu, dualar edildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunuldu, plaket takdimleri yapıldı. Sahneye gelen konuşmacılar,  programın önemi vurguladı, Başkan hasan KESKİN ve Yönetim Kurulu takdir ettiler. Duygu yoğunluğunun yüksek olduğu yemekte, yapılan konuşmaların da hüzünlü olduğu gözlendi.

BİZLER DE ARTIK ONLARIN AİLELERİNDEN BİRİSİYİZ, EVLATLARIYIZ

Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı ve Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Keskin program sonunda yaptığı açıklamada; “Tarihi kanlarıyla yazan aziz şehitlerimizin ve vatan hizmetinde bulunan fedakar gazilerimize olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek, onların hatıralarına saygılarımızı sunmak vazifemizdir. Üç günlük programın gayesi de budur. Çok mutluyuz. İçimize sinen, bizleri başka dünyalar götüren, ağlatan, hüzünlendiren üç günümüzü, muhterem Şehit Ailelerimiz ve kahraman Gazilerimizle birlikte geçirdik. Hamdolsun ki, bu bize nasip oldu. Programlarımız neredeyse saniye aksamadı. Valiliklerimizin, kamu kurumlarımızın önümüzü açak hassasiyetlerine minnettarız.  Çok çalışmalar yaptık biz, altı defa öğrencilerimiz, iki defa öğretmenlerimiz, bir defa ilçe yöneticilerimizi Şalpazarı’ndan benzer programlarla konuk edip ağırladık. Ama bu başkaydı. Adeta nirvanamız oldu. İşin özeti; vatan, bayrak millet ve inançlarımız için ödenmiş bedellere vefaydı bizim gayretimiz. Şehitlerimize rahmet olsun. Ailelerine sabır diliyorum. Bizler de artık onların ailelerinden birisiyiz, evlatlarıyız. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

Editör: TE Bilisim