Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Trabzon'un kurtuluş yıl dönümünü dolayısıyla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na tebrik mesajı gönderdi.

 Çelenk sunma törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 Öte yandan Trabzon Valiliği önünde yapılan Trabzon’un kurtuluş törenleri, uzun bir aradan sonra ilk kez Atatürk Alanı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlendi. Törenlere Trabzonlu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanlarımızı Rahmetle Anıyorum

Trabzon’un kurtuluş günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat  Zorluoğlu, “Bugün iki yıl süren Rus işgalinin ardından Trabzon’umuzun kurtuluşunun 102’nci sene-i devriyesini hep beraber idrak ediyoruz. Direnişte büyük kahramanlıklar gösteren ecdadımızı rahmetle anıyorum. Trabzon’un direnişi Kurtuluş Savaşı’nda da örnek teşkil etmiş ve gözler bu manada Trabzon’a çevrilmiştir. O bakımdan kahramanlarımızı bir kere daha rahmetle yad ediyorum. Elbette ki Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.  
 
Editör: TE Bilisim