BU FİLM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Yapımcılığını Life is Movie sahibi Ökkeş Sevimli ve D.S.B Film Yapım sahibi Fatih Zaman’ın ortaklığında gerçekleşen sinema filminin başrol oyuncuları ise; görme yeteneğini kaybetmiş oyuncu ile işitme duyusunu kaybetmiş oyuncu arasında geçiyor.  Böylelikle dünya sinemalarında da daha önce yer almayan gerçekten görme ve duyma yeteneğini kaybetmiş oyuncuların yer aldığı ilk proje olacak. Yapımcı Fatih Zaman, sinema filmi ile ilgili bilgi verdi. Zaman, amaçlarının farkındalık olduğuna dikkat çekti.

“BİZİM AMACIMIZ ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SESİ OLMAK”

Yapımcı Zaman, konuşmasında “Life is Movie ve D.S.B Film Yapım olarak biz bir yola çıktık. Bizim amacımız bir biyokrafi filmi yapmak değil. Bizim amacımız engelli bireylerimizin sesi olmak.  Bizim filmimizde gerçek göre engelli 13 yaşında gözlerini kaybetmiş şuan da 24 yaşında kendisi; Fatma Tezgit filmde adı Ayşe. Gerçek işitme engelli Ali karakterimiz var Berk Aydın. Biz bunların aşk hikayesini yazıyoruz.” dedi.

ÇEKİMLER TRABZON’DA OLACAK

Yapımcı Zaman, açıklamasında “Filmimizde birçok ünlü isim yer alıyor. Turgay Tanülkü, Ayşen İnci, Kazım Çarman gibi isimler var, başka isimlerde dahil olacak.” diyerek “Trabzon’da çekimler gerçekleşecek. Trabzonluyum ve 2016 yılından bu yana diz film sektörünün içindeyim. Karadeniz’deki bütün dizi ve filmleri ben yapıyorum. Yapım ortağım Ökkeş Sevimli’ye abi gel böyle proje çekelim dediğimde kendisi ilk üç sayfayı okudu ve Fatih biz bu filmi çekeceğiz dedi. Kendisi İsviçre’den bu film için kalktı geldi. O da çok inanıyor ve çok duyarlı bir kişi.” İfadelerini kullandı.

YAPIMCI ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİ

Filmin hikayesinin tamamen kendisine ait olduğunu söyleyen Zaman, “ben 2013 yılında bir program yapıyordum ve programa katılan bir kişi bana şunu söyledi: bana maviyi anlatır mısınız? Deniz dedim, gök dedim. Hayır dedi ben görme engelliyim. Buradan yola çıktık. Bir seneryo yazmaya karar verdik. Yaklaşık iki yıldır yoğun olarak çalışıyoruz, on defa revize yaptık. En son Yine Yapım Ortağımız Gökhan Bilir, Yönetmenim Cemile Kırmızı Karataş, Yardımcı Yönetmenim Cemil Çoruhlu ile beraber tekrar üzerinden geçerek senaryomuzu bitirdik. Bize özellikle Trabzon Milletvekillerimiz Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta bize detek verdi ve inandılar. Kültür ve Turizm Bakanlığına müracat ettik bu film için. Bakanlığımız destekli çekiyoruz bu filmi.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ İLE ÇALIŞIYORUZ”

Zaman, konuşmasında şunları kaydetti: “Bizim amacımız burada gerçek engelli bireylerin hayatını anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Dünyada hiç yapılmamış bir şeyi yapıyoruz. Daha önce görme engelliler ile alakalı film yapıldı ama biz şöyle dedik böyle bir film çekeceksek gerçek kişiler oynasın. İşimiz gerçekten zor ama heyecanla çekiyoruz. İlk sahnemizde seti ekibi herkes duygulandı. Çekimler, Trabzon’da mahallemde, Tonya’da, Görele’de çekeceğiz. Hep beraber bir yola çıktık. Çekimler yaklaşık dört hafta sürecek. Şuna inanıyorum ki bizim bu filmle dünyada alamayacak olduğumuz hiçbir ödül yok. Çünkü ekip olarak inanıyoruz buna. Görüntü Yönetmenimiz Eyüp Boz, Işık Şefimiz Recep Biçer ve Türkiye’nin en iyileri ile çalışıyoruz. Biz bunu çektikten sonra yurtiçi ve yurtdışı bütün festivallere göndereceğiz. Amacımız engelli bireylerimize imkan verildiğinde neler yapabildiğini göstermek. İzleyiciye şunu demek istiyorum: biz inandık, onlar bizi seyretsin büyük ses getireceğiz.  ”

Editör: TE Bilisim