Erman Canatan’ın kaleme aldığı, Aksaraylı ve Kasapoğlu adında iki kabadayının, kabadayılık sultasını birbirine kaptırmamak için giriştikleri mücadele ile başlayan sonrasında Gülperi adında bir batakhane dilberinin olaylara karışması ile aşk hikayesine dönüşerek "Kadın"ın toplumdaki yeri ve toplumun "Kadın"a bakış açısının, müzik ve hikaye ile iç içe geçerek anlatıldığı “ Batakhane Güzeli” adlı oyunda,


Bülent Mumcu, Recep Şen, Medet Cihanoğlu, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkcı, Murat İhtiyar, Zehra Alper, Ömer Gedikli, Ömer Değermenci, Merve Yıldız, Çağlar Bakıoğlu, Çiğdem Pervanoğlu ve Nesrin Bayram rol alırken ışık ve müzikte Çağlar Hacısalihoğlu, dekorda Hasan Şahinbaş görev yapacak.

Prova sonrası konuşan “Batakhane Güzeli” adlı oyunun yönetmeni Osman Gümrükcü, “Akçaabat Belediye Tiyatrosu ile yıllardır güzel işlere imza attık. Hem Akçaabat’ta düzenlenen Tiyatro Festivaline hem de diğer illerdeki tiyatro festivallerine katıldık. Bu yıl Batakhane Güzeli adlı oyunu hazırlıyoruz. Tiyatro severlerin keyifle izleyebileceği bir oyun olup sıkı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

Siyah-beyaz filmlerdeki eski İstanbul'u sahne ışıklarıyla renklendirerek seyircisini geçmişe yolculuğa çıkaran "Batakhane Güzeli", Şubat ayının son günlerinde prömiyer yapacak.
Nesrin BAYARM
Editör: TE Bilisim