Ramazan ayı beslenme düzeninden sağlıklı beslenme düzenine geçiş zamanının geldiğini kaydeden Özel İmperial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayca Yılmaz Kaya, "Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin öğün sayısında azalma meydana geldi, bayramın başlamasıyla beraber azalan öğün sayısı  yerine 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenme planı yapılmalıdır. Oruç tutan bireyler gece beslenmeye alıştığı için gece acıkmaları yaşanabilir bu durum, gün içinde yeterli ve dengeli beslenerek ve uyku düzeni sağlanarak düzeltilebilir" dedi. 

HAFİF KAHVALTI ŞART

Hafif kahvaltı ile güne başlanması gerektiğinin altını çizen Kaya, "Ramazan boyunca kahvaltı yapılmadığı için alışılmış bu düzende bayram sabahı kahvaltı yapma isteksizliği olabilir, bilindiği üzere kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Bu sebeple ramazan bayramını karşılarken güne süt, yumurta, peynir, salatalık, domates gibi hafif kahvaltıyla başlanmalı. Gün boyu tek çeşit beslenme programından uzak durulmalı ve bütün besin gruplarını içeren besinleri menümüze ilave etmeliyiz. Ara öğünlerimiz süt/ yoğurt ve meyveden oluşabilir. Ramazan ayı boyunca oruç tutma nedeniyle yaşanan kabızlığın önlenmesi için bol sebze ve meyve tüketilmeli. Posalı ürünleri tek başına almak bağırsak hareketlerini yeteri kadar artırmaz. Posanın etkinliğinin artırılması için günde 8-10 bardak su tüketilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim