İlk ve orta öğrenimini Cibril Mahallesi İlkokulu’nda, Espiye’de ve Ankara’da tamamlayan yazar Zekeriya Beşirli üniversiteyi Akdeniz Üniversitesi’nde tamamladı.

1. KİTAP FUARINI AÇACAK

Mühendis yazar, Bilgisayar yazılımı, eğitmenliği, çeşitli okullarda bilgisayar işletmenliği öğreticiliği yaptıktan sonra özel dersler de  verdi. Şu sıralar  kişisel ve kurumsal danışmanlık yapan Espiyeli yazar bir çok ilde katıldığı fuar, seminer ve panellerin yanısıra ilçesinde ilk kez 1.Kitap Fuarı’nı açacak. Söyleşi ve konferanslara sunum yapan Beşirli yazarlık ruhunu, “İnsan hayatını zorlaştıran, insanı ilgilendiren ne varsa, cinsel sorunlarda dahil ki, zaten hepsi birbiri ile bağlantılıdır, ilgileniyorum. Kitaplarımda da sunuyorum. Kitaplarım kendine özgüdür.”diyerek özetliyor. ‘Artık Özgürsün’, ‘Gibi olmayın kendinizi oluşturun,Hür olun’, ‘Kendi alın yazını kendin yaz’ gibi üç esere imza atan yazar Zekeriya Beşirli yazma hikayesini şöyle özetledi: 

HAYATIMI YAZMAK ÜRETMEK ANLAMLI KILIYOR

İnsan için önemli olan istediği hayatı yaşamaktır, bazıları buna cesaret eser, bedelini öder ve yaşar. Bazıları dayatılan hayatı mutsuzca yaşamak zorunda kalır. Demem o ki, ilgi meselesi. Yazmak kendine özgü ise, üreteceğine inanıyorsa yazar. Liseden beri okuyorum, araştırıyorum ve yazıyorum. Yazmak ilgi meselesidir. Herkesin ilgisi farklıdır, benim hayatımı yazmak, üretmek anlamlı hale getiriyor. Kitaplarım en kısa hali ile; korkuya son hoş geldin özgüven demek ister. Özgüven kişisel bütünlüğün sağlanmasıdır, kişinin kendine inanma oranıdır. Kendine inanan ve güvenen insan rahattır, dingindir, sakindir. Kendini kimseye ispat etmeye çalışmaz, doğasındaki insana dönüşmüştür. Özgüven sahibi insanlar anormallikten haz almaz, haz alma şekli insanıdır” dedi.

GÜNÜ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUP, TEŞEKKÜR ETTİ

Sözlerine etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenleri unutmayan yazar Beşirli, “Espiye Gençlik Merkezi’nde başlayacak 1. Kitap Fuarı 30 Temmuz 2022’de start alıp, 3 Ağustos 2022’de son bulacak. Gündüz öğlen saatlerinde 12:00’da başlayacak fuar akşam saat 20:00’a kadar açık tutulacak. Bu etkinlik Espiye’de bir ilk ve tarihi olacağı için bir çok kişi yardımcı oldu. Eğitimci-Yazar Ahmet Gürsoy ve yine Prof.Dr. Celal Kırca hocalarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Birde ismini telaffuz etmeden olmaz büyük emeği olan Espiye Belediye Başkanımız sayın Mustafa Karadere’ye çok teşekkür ediyorum.”sözleriyle noktaladı. 

Sedat KARAKAYA

Editör: TE Bilisim