Aslı görevlerini sürdürürken ilçe tanıtımında büyük katkı sağlayan iki güzel çalışması büyük beğeni aldı. Tanınmış sanatçıların da yer aldığı “HAYDE DERNEKPAZARI -1” Klibi ile ilçenin geçmişteki yaşamını, günümüz yaşamı ile harmanlayarak kalıcı bir eser oluşturdu. Tüm görsel medyada paylaşım rekorları kırdı. Daha geniş kapsamlı ikinci bölümünü de yapmakta kararlıydı. Son ana kadar bu alandaki çalışmalarını paylaşmadı.  Bugün “HAYDE DERNEKPAZARI-2” Klibini kaymakamlık sitesinde yayına koyarak bizlere sürpriz yaptı.

FESTİVALLER KLİPLER

Tamamen kişisel gayretleri ile ilçemize kazandırdığı devasa Gençlik Merkezi açılışı için yöresel yemeklerimizden olup, unutulmaya yüz tutan CUMUR adını değerlendirip birinci Cumur  Festivali olarak düzenledi. Sanatçı Ekin Uzunlar’ın sahne aldığı festivalde halkımız ve çevre halkı doyasıya eğlendi. 80 yaş üstü vatandaşlarımızla ‘Hatırda Yaşayan Anılar” isimli 80’er dakikalık ve üç bölümlük bir röportaj belgeseli oluşturdu. Yönetmenliği kendisi tarafından, röportajlarla düzeltmeler öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Birçoğu şu an yaşamıyor. Ölenlere rahmet diliyoruz. Klip ve belgeseli  YouTube den izleyebilirsiniz.

ZEYNEP’İMİZİ UNUTMADI

Elim bir bisiklet kazası sonucu kaybettiğimiz 7. Sınıf öğrencimiz Zeynep Çiftçi’yi gönüllerde yaşatmak arzusu ile okulun bir sınıfını “ZEYNEP ÇİFTÇİ KÜTÜPHANESİ olarak düzenledi ve “Zeynep Gönüllerimize Kazındı” dedi. Hedefinde olup tamamlayamadığı 3 proje kaldı. Birisi, atıl durumdaki Öğretmen Evinin aktif hale getirilmesi. Diğeri Kentsel Dönüşüm projesi. Gece yarılarına kadar çalıştığı bu proje bina kaplama şekli ile değişikliğe uğradı ise de kaplama da da hedeflenen noktaya varılamadı. Üçüncüsü de Yeni Hükümet binasının altında bir müze oluşturmaktı.

HER YERE AL ATTI

Taşçılar Mahallemizde bulunan ve sonradan yıkılan, Tarihi okul binasını Mahalle halkının da desteği ile aslına uygun yeniden yaptırdı. Yine aynı bölgedeki Çayırbaşı İlkokulu taşımalı öğretim nedeni ile kapalı olup harabeye dönmüştü. O Okulda okuyan hayırsever iş adamının desteği ile o okulu da yenilettirdi. Holo Grup yolu üzerinde hayır sever Dursun Ali Kurt’un Babasının yaptırdığı mescitte ömrünü tamamlamıştı. Orasını da,  Tüm muhtarların ve hayırseverlerin desteği ile restore ettirip yeniletti.

VALİ YARDIMCISI OLDU

Ayrılmadan önce, Bisiklet kazasında ölen Zeynep Çiftçi ile Kovit 19’dan ölen, Eski Belediye Başkanımız Ahmet Türk’ün, Mehmet Gür’ün mezarlarını ziyaret etti. Mahalle muhtarları ve esnafla vedalaştı. Dernekpazarı’nda birçok konuda ilkleri yaşadı. Bu ilklere Murat Yıldız bir yenisini eklemiş oldu. OF-DERNEKPAZARI-ÇAYKARA İlçelerini SOLAKLI VADİSİ olarak ta tanıtırız. Bu üç ilçede en fazla görev yapan Kaymakam Ünvanını aldı. Beş yıl aynı zamanda ilçemizde görev yapan kaymakamların çoğu Vali yardımcılığına ve Valiliğe yükselmiş olması da bizim bir gurur kaynağımız oluyor. Hepsine başarılı yıllar dilerken, güle güle  yolunuz ve geleceğiniz açık olsun diyoruz.

Fahri Düzenli

Editör: TE Bilisim