GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI

Sektör genelinde uygulanan ve geçtiğimiz günlerde 30 oda ve üzerinde hizmet veren konaklama tesislerinde zorunlu hale getirilen Güvenli Turizm Sertifikası hakkında; sertifika yaygınlaştırılmalı ve sertifikalı işletmelere ilişkin yeni tanıtım, yönlendirme çalışmaları yapılmalı bilgisi aktarılan Bakan ERSOY; sertifika’nın bütün sektöre yayılması hususunda çalışmalarını sürdürdüklerini, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Pandemi süreci boyunca tanıtım faaliyetlerinin Turistleri ülkeye çekmek üzerine olduğunu belirten Bakan ERSOY, bundan sonraki süreçte sertifikalı işletmelerin ön plana çıkarılmasına, misafirlerin sertifikalı otellere yönlendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürdüğünü belirtti.
 
UZUNGÖL VE SÜMELA’DA SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Uzungöl ve Sümela manastırı ile ilgili bilgilerin aktarıldığı Bakan ERSOY süreci takip ettiklerini, Sümela manastırının daha önce ziyarete açılmamış alanlarının gelecek sezon itibari ile misafirlerin erişimine açılacağını, reklam ve tanıtım planlamalarını sürece uygun ilerleteceklerini belirtti. Özellikle bölgede altyapısal sorunlara dikkat çekilmesi üzerine, altyapı çalışmalarını da bizzat takip edeceğini vurgulayan Ersoy, Uzungöl Turizm bölgesinde devam eden teleferik planlamalarında yerel yönetimle koordineli bir planlama içerisinde olacakları bilgisini verdi.
 
HAVZA BAZLI PLANLAMA ÖN PLANA ÇIKACAK

Bölgemizde turizm adına verilen hibe ve desteklerin sektör üzerindeki etkisi ve bunun sonucunda ortaya çıkan plansız genişlemeler üzerine, havza planlaması yöntemi ile destinasyonların daha planlı yapıya kavuşması için gereken bütün önlemlerin alınacağını, farklı destinasyonlarda bakanlığın öncülük ettiği yeni örnek tesisleşme modellerinin yaygınlaştırılacağını belirten bakan ERSOY, Tanıtım ve fuar desteklerine ilişkin Turizm Geliştirme Ajansı bünyesinde her bir şehirde tanıtım sorumlularının belirleneceğini, bölgesel ve yerel tanıtımların tek bir elden yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bakan Ersoy, Pandemi sürecinin en büyük etkisinin Turizm Sektörü ve paydaşları üzerinde görüldüğünü belirtirken, gerekli çalışmaların hep bir elden yapılacağını söyledi.
 
YAYLA, DENİZ, İNANÇ TURİZMİ BİR ARADA

Sektörel bazda bölgede ORTADOĞU pazarını hedef alan faaliyetlerin yoğunluğu, alternatif pazarların etkinliğinin azalması, İnanç turizmine yönelik bölgesel önyargının ve sahil şeridi üzerinde görülen yoğun tahribat ile ilgili bilgilendirilen Bakan Ersoy; gerek inanç turizmine ilişkin yeni tanıtım planlamalarının, gerekse Sümela’da ibadetin serbest olmasının bölgesel faydalarının 2021 yılı itibari ile görüleceğini belirtti. Bunun yanında, alternatif Pazarlara ilişkin etkin bir havza planlaması yapılması gerekliliğini savunan Ersoy, Karadeniz sahiline ve şehir içerisindeki plaj yoğunluklarına özel çalışmalar başlatmaya hazır olduklarını vurguladı.


 
KAYIP KAÇAK “KAYITLI’NIN” 5 KATI

Bakan Ersoy, özellikle Konaklama ve Taşımacılık hizmetleri noktasında kayıt dışı ve kaçak işletmelerin rakamsal olarak kayıtlı işletmelerin 5 katını aştığı, sektörde kayıt dışı çalışanların fazlalığı ve Trabzon’da söz edilen Turist rakamlarının belgeli tesislere pozitif yansımasının yıllardır görülmediği bilgisinin kendisine iletilmesi üzerine; kayıp ve kaçak karşısında dik bir duruş sergileyeceklerini, bakanlık nezninde 10 oda ve üzeri her türlü işletmeye Turizm İşletme Belgesi alma zorunluluğu getirmek üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirtti.  Sektörde görülen kayıt dışı taşımacılık ve konaklama tesislerinin Turizmin kanayan yarası olduğunu belirten Ersoy, Trabzon için özel özen göstereceklerinin sözünü verdi.
 
TRABZON ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavga, bölgemiz adına çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın bakanımızın bizlere ayırdığı yaklaşık bir saatlik süre zarfında Yönetim kurulu ve danışma kurulu üyelerimiz ile birlikte geniş bir bilgilendirme yaptık. Bölgemiz ile ilgili bir çok konuya temas ettiğimiz toplantıda Bakanımızın her konu ile yakından ilgilenişi ve bazı konularda anında aksiyon alışı bölgemizin turizm geleceği adına bizleri ümitlendirdi. Pandemi sürecinin dünya turizminde derin yaralar açtığını hatırlatan Çavga; covid-19 tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de turizmi olumsuz etkiledi. Bizler bu süreci kendi adımıza fırsata çevirmek için uğraşıyoruz.  Eminiz ki bu süreci atlattıktan sonra bölgemiz turizmde uzun yıllar altın çağını yaşayacaktır dedi.
 
Editör: TE Bilisim