23 Ağustos 2018 günü saat 10.00’da Hamsiköy’de başlayacak olan festivalin sunuculuğunu Nilüfer Yazar üstlenirken Karadeniz’in sevilen sanatçıları Zeynep Başkan, Sait uçar, Onay Şahin, Yasin Aydın, Hamit Çanakçı, Yeşim Civelek, Boran Alparslan ve Tahsin Terzi sahne alacak. Hamsiköy'ü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Aydoğan, Komite Başkanı Cemal Güvercin yaptıkları açıklamada herkesi bu festivale davet ettiler.

Yoğun İlgi Görüyor

Aydoğan ile Gevercin yaptıkları konuşmada, “Hamsiköy denince ilk akla gelen Hamsiköy Sütlacı belki başka yerlerde aynı ad altında yemiş olabilirsiniz, fakat burada yediğiniz sütlacın farklı olduğunu yedikten sonra mutlaka anlayacaksınız. Hamsiköy’de doğadaki otlar ve çiçeklerle beslenen hayvanların kaliteli sütü, pirinç, şeker ve tuzun özel bir teknikle pişirilmesiyle mükemmel bir(  sütlü ilaç) lezzete dönüşmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Hamsiköy’de her yıl Ağustos ayında Hamsiköy ve Civar Köyleri Sütlaç Festivali düzenleniyor.”

Turizm Bölgesi İlan Edilmeli

“Hamsiköyü sütlacı, doğası ve yapılaşma düzeni ile bütünleştirsek bu topraklarda yaşayan insanlara ömür boyunca bacasız fabrika sağlanmış olur. Öncelikle köyde esnaflar olarak bir dernek kurarak fiyat birliği sağlanmalı ve her esnaf masasında menü ve fiyatları çift liste olmayacak şekilde asılı veya sabit olmalıdır. Ayrıca Hamsiköy’u turizm bölgesi ilan edilmelidir. Bundan 10 yıl önce Karadeniz’e gelen turistlerin %100 Sümela Manastırına uğrarken %75’i Hamsiköy e uğruyordu. Ama Hamsiköy’e uğrayan turistler yeme ve konaklama yapmıyordu. Şimdi ise uğraşma oranı %100 e yaklaştı, Konaklama ve yeme oranı ise %35 seviyelerindedir.”

 
Editör: TE Bilisim