Proje koordinatörü Ahmet Külekçi’nin başkanlığında Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Ordu'dan  Hakkari’ye giden gazeteciler ilin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile tarihi mekanları, gelenek, görenek ve yöresel yemeklerine ilişkin çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

“Huzur var, güven var”

Kentin kış turizmi, doğası, kültürü ve tarihi dokusu ile ayrı bir güzellikte olduğunu dile getiren Külekçi Hakkari’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “ Bir kere insanları çok misafirperver ve hoşgörülü. Beş gün zaman zarfında inanılmaz dostluklar kazandık” dedi. Külekçi şunları söyledi: 

"Başta bizleri burada ağırlayan Hakkari Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’a, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze ve özellikle de Hakkari halkına çok teşekkür ediyoruz. Burası keşfedilmesi gereken gizemli güzelliklere sahip bir yer. Huzur var, güven var. Sokaklarda insanlar birbirlerine karşı çok anlayışlı. Türkiye'nin her yerinden Hakkari'ye insanlar gönül rahatlığıyla gelebilir. Burada misafir olabilir. Buranın zenginliklerini, tarihi dokusunu, güzelliklerini görebilir. Bizi takip eden herkese sesleniyorum. Hakkari gerçekten çok güzel bir ilimiz. İnşallah daha da güzelleşecek. Her tarafında farklı bir güzellik var. Kafalardan olumsuz yargıların silinmesi gerekiyor"

Editör: TE Bilisim