“Bu şarkı bizden tüm okula gelsin” projesi ile yola çıkan 9’uncu ve 11’inci sınıf öğrencileri kendi müzik sınıflarını ortaya çıkardı. 260 Öğrencinin eğitim alacağı sınıfı öğrencileri hiçbir yardım almadan müzik öğretmenleri Gülşah Toksoy ile birlikte yeniden inşa ettiler.

Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gülşah Toksoy açılışı yapılan sınıf ile ilgili açıklama yaptık. Öğrencilerin her şeyi kendileri yaptığını ifade ederek: “6 yıldır Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesinde müzik öğretmenliği yapıyorum. Projeye şöyle başladık;  Sene başında dokuzuncu sınıflardan bir öğrencim geldi dedi ki ‘öğretmenim bizi mahfen gibi bir yere götürmek istiyorlar.’ 

Bende nasıl yani dedim. Geldiğim de burası hakikaten müzik sınıfı olduğuna dair hiçbir belirti yoktu. Burası kötü bir yer olarak kafalarında şekillenmişti. Böyle bir proje geliştirdik” dedi.
  
Kendi Müzik Sınıflarını Kendileri Yaptılar

260 öğrencinin projede yer aldığını dışarıdan hiçbir yardım almadıklarını ifade eden Toksoy şu şekilde konuştu; “Projemizin adı; ‘bu şarkı bizden tüm okula gelsin’. Kendileri fırçalarla bütün duvarlara resimleri yaptılar. Her şeyi kendileri çizdiler ve kendileri boyadılar. Bütün emek öğrencilerime ait. Dışarıdan maddi olarak destek almadık. Şöyle boyların paralarını kendi aramızda topladık. Birçoğunu kendi cebimizden karşıladık. Her şeyi kendimiz yaptık diyebiliriz. 750 kişinin üzerinde bir mevcuda sahibiz ama bu proje 9’uncu ve 11’inci sınıf öğrencilerinin başlattığı bir projeydi. Yaklaşık 260 öğrenci bu projede yer aldı.

 Okul yönetimi çok güzel karşıladı. Burayı kullanmak istiyoruz dediğimizde hiçbir şeklide karşı gelmediler. Bakanlığın ve okulun belirli bir bütçesi olduğu için çok daha farklı önceliklerimiz var maalesef bu tür etkinlikleri kendimiz karşılamak durumunda kalıyoruz ama hiç önemli değil. Çocuklar buraya o kadar keyifli geliyor ki çok güzel dersler yapıyoruz. Biz burada enstrüman eğitimi veriyoruz. Durumu olmayan öğrencilere gitar veriyoruz.   Bu şekilde enstrüman öğrenmelerini sağlıyoruz. Öğrenciler kendi müzik sınıflarını kendileri yaptılar” 

Her Duvarda Dokunumuşumuz Var

Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cansu Güngör yeni bir sınıf ortaya çıkardıklarını ifade ederek ; “11’inci sınıf öğrencisiyim, her duvarda dokunuşlarımız var. Boyadık yaptık çizdik, buralar kırık döküktü ne olduğu belli değildi. Öğretmenimiz böyle bir şey anlattığında mutlu olduk. Araştırdık nasıl olabilir diye. Yaptık güzel gözükmeye başladı. 2 ay sürdü” şeklinde konuştu Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinde Cansu Ocak ise şunları kaydetti;  “11’inci sınıf öğrencisiyim. Beğenerek severek yaptık, sonucu güzel bulduk. Katkımız oldu bizim de. Eski hali ile şimdi ki hali arasında dağlar kadar fark var. Eskiden buraya gelmek istemiyorduk. Burada ders işleyemiyorduk şimdi daha eğlenceli geçiyor.”
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim