Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve ücretsiz sunulacak olan online eğitim çalışmasını öğrenciler sevinçle karşıladı. 20 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan uzaktan eğitim için şu ana kadar 400 öğrenci müracaatta bulundu. Uzaktan eğitimde dersler 09.00'da başlayıp 14.30'a kadar sürecek ve yirmişer dakikalık molalar uygulanacak. Öğrenciler, ‘trabzon.bel.tr’ adresi üzerinden yayın akışı ve ders programlarını takip ederek kendi sınıflarına ait derslerin hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenebilecek. 


EĞİTİMLER CANLI VERİLECEK

Online eğitim çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Koronavirüs sürecinde tüm dünya zor bir sınavdan geçiyor. Bu süreçte Hükümetimiz her alanda çok önemli tedbirler aldı. Bu tedbirlerin başında da okulların kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi oldu. Bu konuda bizler de kendi bünyemizde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’nde üniversiteye hazırladığımız çocuklarımız için uzaktan eğitim sistemini devreye sokuyoruz. Eğitim merkezimizde bin tane öğrencimiz bulunuyor. Şu ana kadar 400 öğrencimiz uzaktan eğitim için bize müracaat etti. Öğrencilerimize Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi üzerinden günde 5 saat canlı olarak eğitim vereceğiz” dedi.  


BAŞKAN ZORLUOĞLU AİLELERİ UYARDI

Öğrencilerin ailelerine de mesaj veren Başkan Zorluoğlu, “Bu zor süreçte çocuklarımızın eğitimine mutlaka destek olmak zorundayız. Çocuklarımız derslerini takip ederken velilerimizin de onların dikkatini dağıtacak aktiviteler yapmaması gerekiyor. Velilerimiz özellikle dersler sırasında öğrencilerimizin yanında cep telefonlarını kullanmamaya özen göstermeli” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim