Guvernör Yardımcısı Murat Turan, Kulüp Başkanı Esma Bak Ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Grand Vaves Otel’de basın toplantısı düzenledi. Antalyalı, Rotary’nin 1905 yılında topluma karşılıksız yardım etmek, dünya barışını korumak ve her türlü meslekte üstün ahlakı geliştirmek amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Antalyalı yaptığı açıklamada, Rotary’nin Birleşmiş Milletler’in kuruluşuna öncülük ettiğini ve Birleşmiş Milletler’de danışmanlık masası olan tek sivil toplum örgütü olduğunu ve çocuk felci hastalığını dünyadan silinmesinde çok önemli rol aldığını ifade etti.
 
 ODAK NOKTALARIMIZ
 

Antalyalı, Rotary kulüplerinin, 18 yaşını doldurmuş, sivil toplum örgütlerine üye olmasına engeli olmayan, işinde başarılı, ahlak sahibi herkesin üye olabileceği, bulduğu toplumun ihtiyaçları için karşılıksız yardım eden bir sivil toplum örgütü olduğunu ve özellikle de zenginler kulübü olmadığını vurguladı.  Serhan Antalyalı, Rotary kulüplerinin dünyada etkinlik alanı olarak belirledikleri yedi odak noktası olduğunu kaydetti.
 
BAĞIŞLARIMIZ ÖNEMLİ
 
Kulüp Başkanı Esma Bak yaptığı açıklamada, bilgi vererek Trabzon Ortahisar Rotary kulübünün 8 Şubat 2020 tarihinde kurulduğunu, meslek sahibi 26 üyesinin olduğunu söyledi. Bak, 30 Temmuz 2020 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliğine 10.600 USD tutarında Ventilatör Cihazı bağışladıklarını, kulüp üyeleri ile birlikte geçtiğimiz hafta kök hücre ve kan bağışı kampanyasına katıldıklarını ve 2020 yılında meme kanseri erken tanı farkındalık eğitimi, çevre bilinci konularında etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti.
Burak KOÇ
 
Editör: TE Bilisim