Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Derneği, dünyanın başına musallat olan koronavirüsten  dolayı çalışmalarını sosyal ağ üzerinden yürütme kararı aldı.  

Tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkileyen virüs salgını nedeniyle böyle bir çalışma  içerisine girdiklerini belirten başkan yardımcısı Tahsin Kaya , “Bu etkileşim bizim derneğimizin çalışmalarını da doğal olarak aksatmış oldu.Şimdi bizim yapacak olduğumuz repertuar çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık.Bütün randevularımızın tarihleri değişti.Bazıları da tamamen iptal edilmek durumunda kaldı.Ama bizler Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Derneği olarak boş durmuyoruz.Whatsapp üzerinden Hanen’de ve Sazen’de ekiplerimize ulaşıyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Çalışmalardan ödün vermemeye gayret gösterdiklerini kaydeden Kaya şunları kaydetti: “İnşallah bizim programlarımızın devam edebilmesi için takriben 2-3 aylık bir zaman dilimine ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Bu zaman zarfında çalışmalarımız yine aynı tempoda devam edecek. Tabi şimdilik bu süreçte iletişim yoluyla olacak.3 ay sonraki vermiş olduğumuz randevuları yerine getirmeye çabalayacağız.Şu an bir eserin ismi ve notası ekibimize mail yoluyla gönderiliyor.Güncel olan eser tüm koro ekibimizce teker teker okunuyor.Şefimiz Ali Kılıçarslan tarafından takibi yapılıyor.Yani hangi esere hangi şekilde çalışacağımız sosyal medya üzerinden yazışma yoluyla devam ediyor.”

SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim