Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da koronavirüs tedbirleri dolayısıyla 19 Mart tarihinde toplu ibadete kapatılan camiler, 29 Mayıs Cuma günü açılışa hazırlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yarın ilk kez kılınacak Cuma namazı öncesi 18 ilçede bulunan cami bahçelerinde yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Şu ana kadar Ortahisar’da 10 ve ilçelerde 63 olmak üzere toplam 73 camide dezenfeksiyonlu yıkama faaliyeti yürüten Büyükşehir ekipleri, çalışmalarına yarın öğle saatlerine kadar aralıksız olarak devam edecek.
 
HASRET SONA ERİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında namazlarımızı 19 Mart tarihinden itibaren ne yazık ki toplu olarak eda edemedik.

Yarın itibarıyla hasret sona eriyor. Verdiğimiz aranın ardından yarın ilk Cuma namazımızı kılacak olmamız nedeniyle mutluluk duyuyorum. Sürecin sonuna adım adım yaklaşırken tedbiri elden bırakmayalım ki, camilerimizden yeniden uzak kalmayalım. Allah tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin ibadetlerini kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim