Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlama programı, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Zafer Karamehmetoğlu, Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş,  İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan kutlama programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, ”Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz, kurumlarımız birlik ve beraberlik içerisinde ‘Ordu Ailesi’ olarak eğitim çıtasını daha da yükseğe çıkarmak için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla deprem riski olan 66 okulumuz yıkıldı.  Devlet-Vatandaş işbirliği ile 42. okula ulaştık ve toplamda 562 dersliği ilimize kazandırdık. Fiziki şartları her geçen gün daha iyi hale getiriyoruz” dedi.

Vali Sone; “113 Öğretmenimizi Yurtdışı ve Yurtiçi Gezisine Göndereceğiz”

“Siz değerli öğretmenlerimiz, bizim için çok çok önemlisiniz” diyen Vali Sonel, ”Daha önce görev yaptığım yerde, 24 Kasım’da 24 öğretmenimizi yurtdışına gönderme geleneğimiz vardı. Bu geleneği Ordu’da da Valiliğimiz ve Büyükşehrimizle birlikte yapacağız. 24 Kasım’da 24 öğretmenimizi İtalya Roma gezisine göndereceğiz. Hayırlı olsun. Ayrıca, 24 öğretmenimize Diyarbakır, 24 öğretmenimize İstanbul, 24 öğretmenimize İzmir gezisi olacak hayırlı olsun diyorum.  17 eli öpülesi emekli öğretmenlerimizi de istediği yer neresi olursa oraya göndereceğiz. Toplamda 113 öğretmenimiz olacak” şeklinde konuştu.

“Gelecek Yıl Yapılacak TEKNOFEST’e Çok İyi Hazırlanmalıyız”

Vali Tuncay Sonel, “Biz kocaman bir Ordu ailesiyiz.  19 ilçemizde, her zaman ifade ediyorum değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, çalışma arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz var. İnşallah Ordu’yu bulunduğu yerden daha da ileriye götüreceğiz. Bir ricam var. Seneye TEKNOFEST Samsun merkezli Karadeniz’de yapılacak. Onun da çalışmasını arkadaşlarımız yapıyor. Ne kadar çok projeyle oraya gidersek, o kadar iyi olacak.  Siz değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrencilerimiz içerisinden bu memlekete, bu vatana, bu bayrağa, bu ezana hayırlı işler yapacak nice öğrenciler çıkacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bizlerde, çocuklarımızda emeği olan tüm öğretmenlerimizi de tekrar sizlerin huzurunda anıyor, hepinizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

OBB Başkanı Güler; “Öğretmenlerimize Çok Şey Borçluyuz”

“Bizi yetiştiren, bizi şekillendiren ve toplumun mimarları olan öğretmenlere çok şey borçluyuz” diyerek, konuşmasına başlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ”Bu borcumuzu sadece nostaljik konuşmalarla değil, ileriye dönük neler yapacağımızı da düşünerek ifade etmek istiyorum. Burada yapılacak şeyler, dünyaya bakmak. Büyük bir yarışma içerisindeyiz. Ordu’da ise şunu görüyorum; Ordu kaynakları ile çok zengin bir yer. Sadece fındık yok, insan kaynaklarıyla, tabiat güzellikleri ile müthiş bir zenginliğe sahip. Bize burada bize düşen Ordu’da, Sayın Valimizle çok güzel bir birliktelik içindeyiz, çok güzel çalışmalar yapıyoruz.  Bir düşünce merkezi kurabilir, eğitim Ar-GE’si üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Biz, Ordu’muzu hem üniversite giriş imtihanlarında, hem diğer meslek edinme konularında çok iyi bir noktaya getirebiliriz. Mükemmel bir ortamımız var, çok iyi bir uyumumuz var. Bu çalışmaları birlikte yapalım. Eğitim pahalı bir iş ama cahillik daha maliyetli. 130 bin öğrenci ve 11 bin öğretmenle biz çok şey yapabiliriz. Ordu’yu çok iyi bir noktaya getirebiliriz” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Vargeloğlu; “Öğretmenlerimiz Hiç Bir Fedekarlıktan Kaçınmıyor”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yaptığı konuşmada, ”Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan, yıllar geçse de gönül bağımızı hiç koparmadığımız kıymetli meslektaşlarım, 24 Kasım Öğretmenler günümüzü en kalbi duygularımla kutluyorum. ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir’  diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Aklını ve duygularını yönetebilen bunları iyi insan olmak için kullanan, yaşadığı toplumu güzelleştiren, düşünen, üreten, ay yıldızı hep daha yükseğe taşımayı hedefleyen gençler, öğretmenlerimizin en güzel eseri olacaktır” diye konuştu. 

 İl Milli Eğitim Müdürü Vargeloğlu, ”Himayelerinde çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz; eğitim camiamızdan ve öğretmenlerimizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, öğrencilerimize her zaman sevgiyle yaklaşan, yardımsever Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, teşekkür ediyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından, Vali Tuncay Sonel OKSM de düzenlenen programa katılan ve 24 Kasım günü doğan öğretmenleri unutmayarak, bu özel günlerinde doğum günü pastasıyla onlara sürprizde bulundu.

Emekli öğretmenler adına söz alan Fransızca Öğretmeni Adil Liman, “Ben öğretmenleri soğuk ve karanlık dünyamızı ısıtan ve aydınlatan bir güneşe, gökyüzünde birbirinden ayrı ama bu ayrılıkta gayrılık olmayan yıldızlara benzetiyorum. Her bir öğretmenin, bu güzel yurdumun çocuklarını ve gençlerini en güzel şekilde geleceğe hazırlamak ve topluma yön vermek konusunda yılmadan büyük bir azim ve kararlılıkla çalışan, geçmişin öğreticisi ve geleceğin kurucusu olduğunu düşünüyorum” diyerek, duygularını dile getirdi. 

Ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref belgeleri Vali Tuncay Sonel tarafından verildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen ilkokullarda resim, Ortaokullarda şiir, liselerde ise kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Tuncay Sonel  ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı,  Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.
 

Editör: TE Bilisim