Bu tür fuarların kitap okuma alışkanlığına büyük katkı sağladığını ifade eden Karakaş Rize İyidere ilçe doğumludur. “Canyarım” ın ilk kitabı olduğunu ifade eden Mukadder Karakaş, “ gençlerimiz hayata tutunmak, başarıyı yakalamak, kısaca hayatı yaşamak için çok kitap okumalıdır” dedi. 

Kitabı yazarken Romandaki kahramanı birebir yaşadığını kaydeden Karakaş “ Olmalı, Ayak izlerinizin birbirine karıştığı, En deli saçmalarınıza en akılcı çözümler bulmak yerine en delileriyle size eşlik eden, Kafanızı çevirdiğinizde sizi sahiplenmekle kalmayıp, arkanızda değil omuz başınızda duran, Acabalardan uzak, kelimelerin kifayetinde boğulmayandır.  

Kendinize ait bir şeyler görebileceğinizin en canlı örneği, Gök gürültüsünden önce üzerinize yağmur gibi yağan, Karanlığın gölgesinden sizi sakınan, Sizi, sizden önce gören, sizden önce anlayan. 

Canınızın öteki yarısı diyebileceğiniz, Kalbinizin tepesinden, anlınınız tam ortasından sevebileceğiniz, Kısaca, Canımın yarısı, “Canyarım” diyebileceğiniz biri var olmalı hayatınızda” ifadelerini kullandı. 
İlyas GÜR
 
Editör: TE Bilisim