Gümüşhane Kültür Merkezinde Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen program fuaye alanındaki serginin açılışı ve kokteyl ile başladı.

Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Kandaz Olgun, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özel Eğitim Merkezi müdürü Sibel Kandaz Olgun yaptığı konuşmada katılımcılara davetlerine katılıp özel çocukların özel gösterisini izledikleri için teşekkür ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise engelli çocuklar için hayatı daha kolay kılmak adına son yıllarda çok ciddi atılımlar yapıldığını söyledi.

Gümüşhane’ye engelsiz yaşam merkezi kuruluyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini, engelsiz şehirler kurmaları gerektiğini söyledi. Gümüşhane’ye engelsiz yaşam merkezi kurulacağını kaydeden Çimen, “Şehrimizin fiziki şartları ortada. Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Engellilerimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde sürecek. Şehrimiz engelli bir şehir ama biz yapacağımız çalışmalarla tüm bu engelleri kaldıracağız, engelli kardeşlerimizle birlikte güzel bir hayat yaşayacağız” dedi.

“Özellikle son 14 yılda beni bile memnuniyetten şaşkınlığa düşüren çok özel hizmetler var”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş de konuşmasında İslam dininin toplumdaki dezavantajlı gruplara yönelik çok özel hükümleri olduğunu belirterek, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Özellikle son 14 yılda beni bile memnuniyetten şaşkınlığa düşüren çok özel hizmetler var. Gümüşhane’de yaklaşık bin 500 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Yıllık 14 milyon TL kadar bir bütçe Gümüşhane’de ki bu özel kardeşlerimize harcanıyor. Çok önemli ve kıymetli. Eskiden hiç yoktu. Çok önemli çok değerli hizmetler var. İnsanlar eskiden engelli bireylerinden dolayı çekinir, utanırlardı, hayatın içerisinde olmazlardı. Ama artık bütün kentlerimizde engellilere özel çok güzel çalışmalar var” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara özel eğitim merkeziyle ilgili tanıtım filmi izlettirildi ve ardından çocuğu engelli olan bir baba evladının isteğiyle sahneye çıkarak “Ben engelliyim” adlı şiirini seslendirdi.

Etkinlikte daha sonra kurumdaki öğrenci ve öğretmenler tarafından düzenlenen etkinlikler ilgiyle takip edildi. Engelli bireylerin ailede başlayarak toplum içinde yaşadıkları sorunlara değinen skeçle başlayan programda pamuk prenses ve 7 cüceler, halk oyunları, baba ve özel kızının dansı, öğrencilerin dans gösterisi, Türkiye'nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterileri sunuldu.

Programın sonunda FETÖ terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halisdemir’in canlandırılması ve ardından tüm özel öğrenci ve öğretmenlerin elinde “Asla unutulmayacaklar” adlı pankartla çıkmaları ayakta alkışlandı.

Etkinliğin sona ermesinin ardından özel öğrenci ve öğretmenlerini sahnede tebrik eden Vali Memiş ve beraberindekiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: TE Bilisim