Yeşilçam'ın aksiyon aktörü Cüneyt Arkın bugün 84 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir hastalıkla boğuşan Cüneyt Arkın'ın ölümü eşi Betül Arkın ile çocuklarını yıktı. 2 kez evlenen Cüneyt Arkın ilk eşini ve ondan olan kızı Filiz Canlı'yı hep yok saymıştı. Cüneyt Arkın uzun süredir KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu. İşte Cüneyt Arkın hakkında bilinmeyenler:

84 yaşındaki Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve çocukları hemen hastaneye koştu. Cüneyt Arkın burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Türk sinemasına damga vuran, yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın KOAH hastasıydı ve daha önce de hastanelerde tedavi görmüştü. Cüneyt Arkın'ın hayatı da bir film gibi... Geçtiğimiz günlerde ilk eşinden olan ve yok saydığı kızı Filiz Canlı ortaya çıkmıştı ve herkesi şaşırtmıştı. İşte Cüneyt Arkın'ın ölüm sebebi ve hakkındaki bilinmeyenler:


8 Eylül 1937 yılında Eskişehir'in Karaçay köyünde dünyaya gelen Cüneyt Arkın'ın o zamanlar ismi Fahrettin Cüreklibatır'dı... Babası kurtuluş savaşında yer almış biriydi. Soyadı da ordan geliyordu. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde tamamlayan Cüneyt Arkın, lisede Eskişehir Belediye Başkanı

Yılmaz Büyükerşen ile sınıf arkadaşıydı.


Cüneyt Arkın ya da gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda ilk eşi ve kızının annesi Güler Morcan'a aşık oldu. 1965 yılında Güler Morcan ile Cüneyt Arkın nikah masasına oturup evlendi. Cüneyt Arkın'ın kızı Filiz işte bu evlilikten 1966 yılında dünyaya geldi. 


Şöhrete giden yol : Cüneyt Arkın, memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci olan Cüneyt Arkın'ın rotasını sinemaya çevirdi. 


Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi. İlk eşi Güler Morcan ile şöhretin ilk basamaklarındayken evlendi ve 1 yıl sonra kızı dünyaya geldi. 1968 yılına gelindiğinde ise Fahrettin Cüreklibatır'ı ismini geride bırakıp Cüneyt Arkın adını aldı. 

Adını değiştirip eşini bıraktı: Cüneyt Arkın şöhretin ışığını görünce sadece ismini değil eşini de bıraktı. 1969 yılında kızı Filiz 3 yaşındayken eşi Güler Morcan'dan boşandı. Cüneyt Arkın'n karısını ve kızını terk edişinin sebebi şöhret miydi yoksa farklı bir sebep miydi bilinmez. Ama yıllarca kızı Filiz ile hiç görüşmemesi hayli garip. 


Kızı Filiz'i 3 yaşından itibaren annesi Güler Morcan tek başına büyüttü. Filiz evlendiğinde de Cüneyt Arkın yanında yoktu, torunu dünyaya geldiğinde de... Filiz Canlı da yıllarca babasını görmedi, ondan uzak kaldı. Taki kızı Defne 11 yaşına gelip de "Dedemle tanışmak istiyorum" diyene kadar. 3 yaşından itibaren kızı Filiz'i yok sayan Cüneyt Arkın, olay medyaya yansıyınca da şaşırtan bir tavır aldı. Cüneyt Arkın'a kızı Filiz Canlı ve torunu sorulduğunda 'Onları tanımıyorum' dedi. Cüneyt Arkın'ın kızını böylesine yok sayması herkesi şaşkına çevirdi. 


İşte Cüneyt Arkın'ın kızı Filiz Canlı…


1966 doğumlu olan Filiz Canlı, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. 


Cüneyt Arkın'ın ikinci eşi ve çocukları : Cüneyt Arkın ilk eşinden boşandığı yıl ikinci eşi Betül Işıl ile 1969 senesinde evlendi.
Cüneyt Arkın'ın bu evlilikten Kaan ve Murat ismini verdiği 2 oğlu oldu. 

Editör: TE Bilisim