Bir doğa harikası olan orman hem yeşilin tüm tonlarını barındırmak hem de muhteşem bir manzaraya sahip özelliğinden dolayı hava şartlarına da iyiye gitmesi ile sezonunu açtı. Ordu'nun Vona ile Trabzon'un Faroz burunları arasında kalan coğrafya açık havalarda buradan izlenebiliyor. 2006 yılında 300 bin TL harcama yapıldığı belirtilen antik yerde kartal, şahin, atmaca gibi kuşların doğal üreme alanları da bulunuyor.

SAHİLE UZAKLIĞI 10 DAKİKA

Denizlerin gider kirlenmesi nedeniyle artık doğa turizminin ön plana çıkmaya başladığını, turizm açısından eşsiz bir fırsat olduğunu düşündüklerini belirten Espiyeli vatandaşlardan  Ramazan Pospor, " Doğa turizmi en son dönemlerde önemli gelişmeler göstermektedir. İnsanlar özellikle kendini kalabalık gürültülü ve stresli ortamlardan uzaklaşarak rahatlayıp ve yorgunluklarını atabileceleri mekanları aramaktadırlar. Sahilden sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Kent Ormanı bu bakımdan son derece uygun bir bölgedir. Burada gelenler doğa ile iç içe olma fırsatı yakalayacaklar. Kent Ormanı'na herkes gelerek görmeli, bu eşsiz güzelliklerinden yararlanmalıdır"dedi.

ORMANIN RAKIMI 700 HEKTAR

 Giresun ve yöresinde halk kahramanı (Halk arasında yerli Robin Hood) olarak bilinen Micanoğlu'nun yörede yaşadığı yine yörede önemli kültürel izlerin mevcut olduğu bilinirken,  yaklaşık 400 yıl önce yöre halkının ormanlık alanda 50 yıl öncesine kadar Hıdırellez Şenlikleri'ni burada gerçekleştirdikleri de bildirildi. Son olarak Kent Ormanı yaklaşık 700 hektar genişliğinde ve 500 metre rakımlı.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim