Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Genç, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için bilgili, donanımlı, çok üreten kadrolara ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Genç, şöyle konuştu:  “Çok güzel günler, çok güzel anlar sizi bekliyor. Biran önce bitirip hayata atılmanız çok önemli. Çünkü sizlerden beklentilerimiz var. Tabii olarak ilk önce kendi hayatınızı kuracaksınız, mesleğinizi oturtacaksınız. Ama bir taraftan da toplumun hizmetinde olacaksınız. Sizler toplumun tam önünde olmaya aday kişilersiniz. Belki içinizden bilim adamları çıkacak. Eğitim, eğitim, eğitim arkadaşlar… Bizim normal olarak baktığımız zaman belediye olarak birinci görevimiz eğitim değil ama ben 12 trilyona yakın okullara yardım ettim. Dershane faaliyetimizin dışında merkezdeki okullarımıza yardım ettik. Çünkü kardeşlerimiz bütün imkân ve kabiliyetlere sahip olsun istedik… Bilgiyle beslenirken bir taraftan da fiziksel ortamı iyi olsun, rahat olsun. Eğitimi her zaman destekleyeceğiz. Bizim her şeyimiz eğitim. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu ülkenin yarınları daha güçlü olsun, daha büyük olsun. Yani bu nesil daha yukarıya taşısın ülkemizi. Hepimizin amacı bu. Çünkü bizim geldiğimiz jenerasyonda ülkemiz daha gerideydi, şimdi adım adım daha yukarıya doğru gidiyor. Bu yukarıya gidişi çekmeyen güçler var, hepimiz görüyoruz. Yüz sene önce Kurtuluş Savaşı’nda karşımızdaydılar, şimdi de karşımızdalar. O nedenle bu mücadeleyi yapabilmek için eğitimli, bilgili, donanımlı daha çok üreten bir kadromuzun olması lazım. O kadro da sizler oluyorsunuz. O nedenle size çok güveniyoruz. Klasik bir söz değil yani size gerçekten çok güveniyoruz.”

“SİZLERE ÇOK GÜVENİYORUZ”

Genç, teknolojik imkânların gelişmesiyle beraber bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığını ama önemli olanın bilgiyi doğru ve verimli kullanmak olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “İçinde bulunduğumuz zaman dilimi itibarıyla sizler bizden daha çok hızlı bir şekilde bilgiye erişebiliyorsunuz. Bizim çok önümüzdesiniz. Siz teknolojik dünyanın içinde doğdunuz. Dolayısıyla daha büyük bir avantajınız var. O bilgiyi verimli, doğru kullanmak hızlı erişmek kadar önemli. O da sizin elinizde. O nedenle sizlere daha çok güveniyoruz. Bu ülkenin yarınları için bu güveni layıkıyla yerine getireceksiniz. Buna yürekten inanıyorum… Allah yolunuzu açık eylesin. Ailelerinize de selamlarını iletiyorum. Onların emeğiyle beraber yetiştiniz. Şimdi de ilk önce onlar için gurur kaynağı oldunuz. Ama gururlu olduğunuz bir makam daha var. O da Ortahisar Belediyesi kurumsal anlamda. Makam ve mevki anlamında değil. Bizim için de gurur kaynağı oldunuz. Evet, tekrar sizleri tebrik ediyorum.” 

Desteklerinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür eden öğrenciler bir de çiçek takdim etti. 

268 ÖĞRENCİ YÜKSEKÖĞRETİME YERLEŞTİ

Ortahisar Belediyesi'nin Ortahisar İlçe Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursu'nda eğitim gören 380 öğrenciden, 92 öğrenci dört yıllık bir lisans programına, 176 öğrenci ise ön lisans programına yerleşti. Lisans ve ön lisans programlarına yerleşenlerin sayısı toplamda 268 oldu. Tercih yapma hakkı bulunan 57 öğrenci de ek yerleştirmeye başvuracak. Öğrenciler; tıp, öğretmenlik, hukuk, mühendislik, mimarlık, iletişim, eğitim ve fen edebiyat fakültesi gibi birçok farklı bölüme yerleşti. Hazırlık Kurslarına katılan öğrencilerin geçen yılki yüzde 86’lık başarı oranı bu sene yüzde 86 oldu. 
 

Editör: TE Bilisim