‘Kadınlar, Çalışma hayatı başta olmak üzere siyasette,Ekonomik ve sosyal hayatta daha da Güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız HAK-İŞ Hzmet-İş olarak biz her zaman”Fıtratta farklılık haklarda eşitlik”ilkesiyle Kadının ve erkeği ailede,sosyal hayatta ve iş hayatının içinde hem adil rol paylaşımını hem de eşit fırsatlara gelişeceği bir yaklaşımı benimsiyoruz.

KADIN HAKLARI KORUNMALI

Kadın toplumun en etkili,yönlendirici,birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu unutmamalıyız. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri,etkinlik alanlarının genişletilmesi,eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm dünya emekçi kadınlar gününü kutluyor,Kadının bir anne bir eş bir evlat olduğunu unutmayalım

DİYARBAKIR ANNELERİ TERÖRÜ BİTRECEK

‘HDP Önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri. Her bir annenin, her bir babanın hikayelerini izledik,dinledik. Bu analar, sadece evlatlarını aramıyorlar, aynı zamanda bu ülkenin normalleşmesini, bu ülkenin terörden arındırılmasını, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen, bu ülkenin insanlarına gerçekten insanlığa yakışmayacak şekilde saldıran teröristlere karşı da büyük bir mücadele içerisindeler”

Kaplan,sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP İl Başkanlığı önündeki eylem başladığı andan itibaren bugün 551. gün. O kadar gündür o eylemler sadece oraya katılanların sayısını artırmadı, 20 civarında anne ve baba evladına kavuştu, teröristlerin elinden kaçıp devletin güvenlik güçlerine sığındı, 243 evlat da yine bu çağırıya uyarak ailelerine kavuşuyor. Bu yeterli değil, daha çok evlatlarımızı teröristlerin elinden kurtarmamız gerekiyor. Bu analar sadece evlatlarını değil, aynı zamanda bu ülkenin normalleşmesinin ve terörden arındırılmasını, bu ülkeyi bölmek isteyen, parçalamak isteyen bu ülkenin insanlarına gerçekten insanlığa yakışmayacak şekilde saldıran teröristlere karşı büyük bir mücadele içerisindeler. Diyarbakır Anneleri sadece kendi çocukları için değil, bu ülkenin bütün çocukları için orada mücadele ediyorlar. Demokrasimiz için, Türkiye’nin güvenliği için mücadele ediyorlar. Terörün ortadan kaldırılması için terörle mücadele konusunda tarihin en güçlü adımını bu kadınlar attı.”

Editör: TE Bilisim