Söyleşi sonrası Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri “Engeli Deneyimlemek” adlı etkinliği gerçekleştirdi. “Engeli Deneyimlemek” adlı etkinlikte öğrenciler herkesin engelli adayı olabileceğini hatırlattı. Söyleşi ve etkinlik sonrası program fotoğraf sergisi ile son buldu. Programa Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 “TÜM ENGELLER SEVGİ VE DAYANIŞMAYLA AÇILIR”

Kürsüye çıkan Özoran, engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel hakları olduğunu belirtti. Özoran her insanın engelli adayı olabileceğini iletirken, dünyada engelli sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Engelli bireyleri güçlendirmek ve eşitliği sağlamanın tüm vatandaşların görevi olduğunu ileten Özoran “engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorun olmadığını, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konu” olduğunu iletti. Özoran, “sevgi engel tanımayacak ve dayanışmayla tüm kapılar açılacak” ifadelerini kullandı.

HER GÜN HATIRLANMALILAR

Kürsüye çıkan Serdar, engelli vatandaşların 365 gün engeli bulunmayan insanlar ile aynı toplumda nefes aldığını belirtti. Engelli vatandaşların sorunlarının belirli günlerde hatırlanmak yerine her gün hatırlanması gerektiğini belirten Serdar, engelli bireylerin umut ve azimle birçok engeli aşabildiğini, umudun ancak toplumsal dayanışma ile sağlandığını iletti. Serdar, engelli bireylerin hayatın içinde, iş gücünde eksiksiz bir şekilde olması gerektiğini belirtti. Eğitimin engelli bireyler için önemine dikkat çeken Serdar, eğitim ile birçok problemin çözülebileceğini, birçok engelli bireyin duyarsızlık yüzünden eğitim hayatlarına son verdiğini belirtti. Mimari sorunların eğitim hayatında karşılarına engel çıkarttığını belirten Serdar, Avrasya Üniversitesini bu konuda hassas gözlemlediğini iletti.

Editör: TE Bilisim