Arsin Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Başta Sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere milletvekillerimiz Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun özel gayret ve girişimleriyle Santa Harabeleri öncelikli koruma alanları içerisine alınmış olması bizlerin memnuniyetine sebep olmuştur.
 
Arsin platformu olarak kurulduğumuz günden beri bileşenlerimiz olan sivil toplum örgütleri ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda Turizm başlığı altında Santa‘nın korunarak turizme kazandırılması gerektiğini her platformda dillendirdik. 
 
Ayrıca Arsin gelişim stratejimiz konulu çalışmada bölge turizmine hayat vereceğine, zenginleştireceğine inandığımız Santa harabelerinin Önce korunması sonra doğal haliyle turizme kazandırılması önceliğini vurgulamıştık.
 
Biz Arsin platformu olarak şehrimizin gelişmesi ve güzelleşmesi adına insanımızın refahı huzuru ve mutluluğu adına elimizden gelen gayretin fazlasını yaparak ilçemizin menfaatine güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Gümüşhane topraklarına ait olan fakat yaşayan insanlar Arsinli ve Trabzonlu olan bu tarihi ve turistik yerin turizme kazandırılması çalışmalarında başta Sayın cumhurbaşkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
 
Editör: TE Bilisim