Kimi zaman dertli,  kimi zaman neşeli,  kimi zaman da atmaca eserlerle gönülleri fethediyor. Salih Bay(55). Giresun Dereli ilçesi Heydere Köyü'nden olan dört  çocuk babası Salih Bay 40 yıldır kemençesi elinde tabir yerinde ise dağ bayır,  köy kent, şehir şehir çalıp söylüyor. Giresun halkının sempatisini kazanan ve geçimini bu yolla sağlayan kemençeci Bay, Türkiye'de kasetli yıllarda birkaç eseriyle piyasaya çıktı. Şimdilerde ise Cafe, Restaurant, lokanta, çay ocakları açık pazar yerleri kısacası aklınıza gelebilecek tüm mekanlarda masa masa dolaşarak bahşiş topluyor.

BAY'IN ÇOK SANATÇIDA ESERİ VAR

250 tane kendisine ait eseri bulunan Salih Bay, "Adını hatırlamadığım birçok sanatçıya eser verdim. Bunların arasında Hüseyin Bıçak başta olmak üzere Yılmaz Turan,  Yusuf Tepe, ve ismini hatırlamadığım nice isimler var. Özellikle sanat hayatına merhaba diyen yeni çıkan genç kardeşlerimiz de var.  Yaylalarda köylerde ve şehir merkezinde kemençe çalarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bundan başka bir ekmek gelirim yok" diye özetledi.

"BU İNSANLARA KURBAN OLAYIM"

Yanık sesiyle seyyah olarak gezen ve masalardan bahşiş toplayarak geçimini sağlayan Bay, kimi zaman 1 lira,  kimi zaman 100 TL de alsa şükrettiğini belirterek, " Ben bu insanlara kurban olayım. Onlar beni gerçekten destekliyorlar. Bu meslek bana o kadar itibar kazandırdı ki gittiğim yerde güzel karşılanıyorum. Hatta elimi cebime attırmıyorlar. Allah hepsinden razı olsun Giresun'da müzik seven çok insan var. Beni çok iyi tanıyorlar. Çünkü yıllardır bu camianın içerisindeyim. Bir oğlum Karadeniz Bölgesi'nde yayın yapan televizyon kanallarından bir tanesinde müzik eğlence programı yapıyor. Yani aile yapımız da müziğe karşı bir sempati var" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim