Siyah beyaz ve tek kanallı dönemlerden kalma televizyonları ve radyolara tamir eden Altun, hala mesleğine aşık olduğunu belirtti. Bir çok müşterilerinin baba yadigarı ya da dede yadigarı olarak bugünlere kadar taşıdığı eski tip tüplü televizyonların hala kullanımda olmasına şaşırdığını söyledi. Antika değerindeki televizyon ve radyoların 1970-1980 yılların ait olduğunu da belirten tamirci Ünal Altun, özellikle bu kadar eski olan cihazların tamirinin de zor olmadığını söyledi.

Giresun şehir merkezinde tarihi Kazancı Yokuşu girişinde bulunan dükkanda her türlü elektronik ürünlerin tamir ve bakım onarımını yaptığını belirten Ünal Altun, " Bize işimiz gereği birçok elektronik ürün geliyor.

Bunlar daha çok son sistem ürünler olabiliyor. Ancak son zamanlarda çoğunlukta olan adına antik ürünler diyeceğimiz 1970'li yılların radyosu 1980'li yılların televizyonları da geliyor. Bandrolü silinmiş ancak üzerinde tarihini bulabileceğimiz televizyon veya radyolar bugünlere kadar gelmiş. Biz de tamir  ediyoruz. Bu televizyon ve radyoların kullanımı için düğmeleri aparatları çok farklı olabiliyor. Bakım onarım ve tamir için için açtığımızda ise çok farklı bir sistemde olduklarını da görebiliyoruz" diye konuştu. Birçok çeşidi bulunan Radyo ve TV lerin koleksiyonunu da oluşturduğunu belirten Ünal Altun, bunun içini 'Ünal ile eski melodiler' sayfası bile açtığını söyledi. Sosyal medya hesabından açtığı bu yerde aynı zamanda yıllara meydan okuyan,  zamanımıza kadar gelmiş olan ürünlerin görsellerinden örnekler sunduğunu da sözlerine ekledi.

Sedat KARAKAYA

Editör: TE Bilisim