ETLER ÇOK İYİ PİŞİRİLMELİ

Uysal, “Obezitesi, hipertansiyon ve kalp damar sistemi hastalığı olanlar ile mide rahatsızlığı beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Kahvaltı çok önem arz etmektedir. Yağlı etlerde doymuş yağ asitleri ve kolesterol içeriği yüksek olduğu için diyabet ve hipertansiyonu olan hastalar bundan kaçınmalıdır. Etler sindirimi zor olan besinlerdir.

Yeni kesilmiş kurbanlıkların etleri, hemen tüketilmemelidir. Etler sert olduğu için pişirilmesi ve sindirilmesi zor olmaktadır. Bu nedenle özellikle mide bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirerek tüketilmelidir.

Bazı paraziter hastalıklar çiğ veya az pişirilmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalı bu nedenle etler çok iyi pişirilmelidir.  Tüm bu durumların yanında kurban kesim işini ehil olan ve tercübeli olan kasapların yapması olabilecek ciddi kaza ve yaralanmaları önleyecektir” dedi.

Adnan RAMOĞLU

İlgili Galeriler
Anahtar Kelimeler:
Şaban UysalObeziteKurbanEt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.