SİYASET DEĞİL, SEVGİ

Ahmet Metin Genç. Ortahisar Belediye Başkanı. Trabzonspor’un bu sezon her deplasmanında yanında olan ve şampiyonlukta yönetim ve taraftar kadar heyecan yaşayan bir isim. Ve Trabzonspor haksızlığa uğradığında en üst perdeden tepki gösteren başkan.

FORMALI VE KASKETLİ

Son şampiyonluk döneminde Trabzonspor her haksızlığa uğradığında tepki gösterdi. Kasketi ile birlikte fotoğraflar verdi ve deplasmanların hiçbirini kaçırmadı. Ve hal böyle olunca ‘Başkan Trabzonspor üzerinden siyaset yapıyor’ eleştirileri yapanlar da oldu.

O DEFTER ORTAYA ÇIKTI

Oysa Ahmet Metin tam bir fanatik. Maçka’da ortaokulda okurken Trabzonspor Şampiyonluğa gidiyor. 1983 yılında bir defter alıyor. Trabzonspor’un maçlarının ardından yerel basında çıkan fotoğrafları-yazıları kesiyor ve deftere yapıştırıyor, maç özetlerini, maç yıldızlarını başlıkları da benzer şekilde uhu ile deftere ilmek ilmek işliyor.

MAÇ KRİTİĞİ YAPMIŞ

O defter, Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin tarafından tek tek taranarak PDF hale getirildi. Defterde sadece resimler yoktu. Başkanın 1983 yılında tükenmez kalemle yazdığı Trabzonspor Fenerbahçe kupa maçı kritiği vardı ve o kritiğinde yorum kabiliyetinin de olduğu fark ediliyor.

NİCE ŞAMPİYONLUKLARA

TAKA Gazetesi’nin ulaştığı bilgiler ve ortaya çıkan kitap şunu gösteriyor. Ahmet Metin Genç ne siyaset yapıyor ne de Trabzonspor başkanlığına oynuyor. O çocukluk ve Gençlik yıllarının kahramanı Trabzonspor’la birlikte yeni  Şampiyonluklar yaşamak istiyor.
SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim