Binlerce Katılım
 
Trabzon’un ilk yerleşim alanlarından Maçka (Bağaç) Üçgedik Mahallesi olarak bilinen mevkide her yıl geleneksel olarak binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen ve bu yıl üç gün sürecek olan uluslararası 6. Dede Korkut Boğaçhan Kültür ve Sanat Festivali 28-30 tarihleri arasında yapılacak.

 
Sanatçılar Sahne Alacak
 
28 Haziran Cuma günü Trabzon Zağnos Vadisinde saat 14:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan sanat etkinliğinde mehteran gösterisi ile başlayacak festivalde yöremiz sanatçıları sahne alacak.
Festival, 29 Haziran Cumartesi günü Trabzon Ortahisar’da bulunan Ruhi Türkyılmaz Sanatevi konferans salonunda saat 14:00-17:00 saatleri arasında ‘Dede Korkut Boğaçhan ‘ ile ilgili araştırmacıların vereceği konferanslarla devam edecek.
 

Mehteran Gösterisi
 
Uluslararası Boğaçhan festivalinin son günü olan 30 Haziran Pazar günü, Dede Korkut’un hikâyelerinin bulunduğu Maçka (Boğaç) Üçgedik Mahallesi büyük harman Mevkii’nde saat 10:00’da mehteran gösterisi ile başlayacak olan ve bir çok Karadeniz sanatçılarının sahne alacağı Festival akşam saatlerinde sona erecek.

 
Uluslar Arası Düzeyde
 
Bu yıl uluslararası olarak düzenleyecekleri Dede Korkut Kültür ve Sanat Festivali için tüm çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Durmuş, “ ilk defa bu yıl uluslararası düzeyde düzenlediğimiz Festivalde, amacımız başta Trabzon’u ve aynı zamanda Dede Korkut’un hikâyelerinin geçtiği Maçka (Boğaç) Üçgedik Mahallesi’ni tanıtmaktır.
 
Geleneklerimiz Sergilenecek
 

Trabzon’un tüm güzelliklerini ortaya çıkarmak, geçmişte kalan kültür ve geleneklerimizi sergilemek için altı yıldır bu festivali düzenliyoruz. Bu yıl, uluslararası bir festival düzenlemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon’un tanıtılması ve insanların güzel vakit geçirmesi amacıyla güzel bir festival olacağını düşünüyorum. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyorum. İnşallah ilimiz ve bölgemiz açısından hayırlı olur" dedi.
Kemal ÇUMAN
Editör: TE Bilisim