Trabzon’un Fethinin 557. Yılı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü(KAREN) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ )işbirliğiyle düzenlenen “Fetih’ten Kurtuluş’a Trabzon Paneli’ KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Vali Yücel Yavuz, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Panelde Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. Kenan İnan, öğretim üyeleri Miraç Tosun ve Veysel Usta Trabzon’un fethi ve Düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili sunum yaptı.

Genç Nesillere Aktarılması Gerekiyor

Trabzon’un tarihinin kavranmasının ve genç nesillere aktarılmasının önemine değinen Vali Yücel Yavuz “Trabzon’umuzun fethinin 557. Yıl dönümü ile Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle üniversitemizin yaptığı güzel bir etkinlik için bir aradayız. Bugünlerin tarih içindeki önemini kavramak ve genç nesillere aktarılması gerekiyor. Bunu yaparken işi ehline teslim etmek lazım. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde kurulan enstitümüz bunu en iyi şekilde yapıyor.  Burada yapılan sunumlar tarihe not ediliyor. “ dedi.

 Farkındalığımızı Artırmalıyız

Vali Yavuz, “Dünya üzerinde oynanan oyunlara baktığımız zaman ne tür oyunların oynandığını görüyoruz. Bilinçli olmamız gerekiyor.  Farkındalığımızı sürekli artırmalıyız. Üzerine vazife alan herkesin görevini en iyi şekilde ortaya koyması gerekiyor. Trabzon’umuzun Fetih yıldönümü ile ilgili akademisyenlerimiz güzel bir çalışma yapmışlar. Fetih kutlamalarının önümüzdeki yıllarda daha görkemli geçmesini diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin tesisinde canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Katılımızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim