Trabzon kültürünün Kıbrıs’ta yaşatılacağı ve iki gün boyunca sürecek organizasyonun en önemli yanı ise 41 Kıbrıs Barış Harekatı gazisinin Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine festivale katılacak olması. Hatırlanacağı üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, Gaziler Günü nedeniyle gazilerle bir araya gelmiş, sohbet sırasında kendilerine birlikte Kıbrıs’a gitme sözü vermişti.
 
 Bir Sözünü Daha Yerine Getirdi
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu verdiği bir sözü daha yerine getirerek, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41 gazisi ile Kıbrıs’a gidiyor. Başkan Zorluoğlu ve Kıbrıs gazileri organizasyon kapsamında hem festivale katılacak hem de birlikte Kıbrıs’ın çeşitli yerlerini gezme fırsatı bulacak. Zorluoğlu ile Kıbrıs’a gidecek olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Kıbrıs gazileri, savaştıkları yerleri yıllar sonra görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirttiler. Kıbrıs gazileri, uzun yıllardır bu gezinin hayalini kurduklarını da dile getirerek hayallerinin gerçekleşmesine vesile olan Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.    
 
 Her Zaman Yanlarındayım
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise “İstiklal ve vatan uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Bu vatan uğruna savaşan gazilerimiz benim için çok önemli ve değerli. Büyükşehir Belediyemizin ve gönlümün kapıları gazilerimize sonuna kadar açık. Vatan ve millet için yaptıkları büyük fedakarlığı hiçbirimiz unutmamalıyız. Çok değerli büyüklerimin taleplerini yerine getirme noktasında her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Onlarla birlikte Kıbrıs’a gitmenin ve iki gün boyunca zaman geçirecek olmanın heyecanını taşıyorum” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim