Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla anıt önü töreni sona erdi. Resmi kutlama programı Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda gerçekleştirildi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında liseler arasında yapılan “Öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi Öğrencisi Ecem Nur Karademir kompozisyounu, ortaokullar arası şiir dalında 1. Olan Ali Yeşilyurt İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Ecrin Fakılı’ şiirini okudu. Mesleğe yeni atanmış en genç öğretmenin “meslekten beklentileri” konulu konuşma Of Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Neslihan Aktürk yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tekke yaptı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da günle ilgili duygu ve düşünclerini belirten konuşma yaptı.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek da günle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti. Of Fen Lisesi Öğrencisi Yasemin Sönmez ve Muhammed Coşkuner “öğretmen” konulu şiirlerini okudular. Şiirlerin ardından Of Fen Lisesi öğrencilerini hazırladıkları oratoryoyu sunumu gerçekleştirildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler Eskipazar İlkokulu Müdürü Rıza Ercihan öncülüğünde yemin etti. Güzel türkülerini sunmak üzere Of Halk Eğitimi Merkezi Müzik Halil Yavuz ve HMB Ulusoy MTA Lisesi Müzik Öğretmeni Ebru Topal ini konser sudular. Emekli ye ayrılan öğretmenlerden Ali Terzi, Mustafa Vural, İsmail Çapoğlu’na Hizmet Şerf Belgeleri Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu taktim etti.

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Öğretmenler Günü ile ilgili İlkokullar arasında yapılan “öğretmen” konulu resim yarışmasında 3. Olan İsmail Yıldırım İlkokulu öğrencisi Kerem Öztürk’e, liseler arasında yapılan “öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında 3. olan Of Fen Lisesi öğrencisi Tuğba Uzun’a ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tekke tarafından verildi. İlkokullar arasında yapılan “öğretmen” konulu resim yarışmasında 2. olan 28 Şubat İlkokulu öğrencisi Sevde Betül Mamuş, Ortaokullar arasında yapılan “öğretmen” konulu şiir yarışmasında 2. olan Pınaraltı Ortaokulu öğrencisi Sevim Durmuş, liseler arasında yapılan “öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında 2. olan Taşhan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sevginur Veli adlı öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Salim Salih Sarıalığlu tarafndan taktim edildi. İlkokullar arasında yapılan öğretmen konulu resim yarışmasında 1. olan İhsan Karadeniz İlkokulu öğrencisi Hatice Kübra Erduran, ortaokullar arasında yapılan “öğretmen” konulu şiir yarışmasında 1. olan Ali Yeşilyurt İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Ecrin Fakılı, liseler arası yapılan “öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Nur Karademir adlı öğrencilere ödülleri Of İlçe Emnyet Müdürü Halil İbrahim Yoğurt tarafından taktim edildi. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulundaki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tekke, Of Jandarma Komutanı Burak Çelik, Of İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Yoğurt, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrenci veliler katıldı.

Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim