İlçe merkezine bağlı köy ve mahallelerde bulunan taş ekmek fırınlarında ekmek yapan komşular yaptıkları ekmekleri birbirlerine dağıtıyor. Adına düz ekmek dedikleri elde yoğurma hamurdan yapılan ekmekler yüzyılların geleneği ile komşularla paylaşılıyor.
 
PİŞEN EKMEKTEN KOMŞUYA PAY
 
Ezelden gelen bir gelenek olan ve adına Düz ekmek de denilen pideler,  civarda bulunan komşulara dağıtılıyor.  Köy ve mahallelerde gelenek olan ekmek dağıtma aynı zamanda yüzyıllara dayanan bir gelenek. Sabahın erken saatlerinde köyde tandırlar da hazırlanan ekmeğin tadına ise doyum olmuyor.  evlerde bulunan hane sayısına görev dağıtılan ekmeklerde daha çok sadeliğe önem veriliyor. Mahalleli vatandaşlardan Mürsel Şirin yüzyıllar boyu dağıtılan ekmeğin dağıtım geleneğini şöyle anlattı: 

" Bölgemizde oluşan inanca göre Nasrettin Hoca tarafından ortaya çıkartılan ekmek dağıtma geleneğinin aslı çok eski yıllara dayanıyor.  Anlatılan Efsaneye göre Nasrettin Hoca bir Cuma hutbesinde komşu ekmek yaptığı zaman kokusunun ulaştığı yere kadar ekmeğin dağıtımını istiyor. Bunu duyan cemaat bunu bir kültür haline getirerek, herkes yaptığı ekmeği, ekmeğin kokusunu ulaştığı evlere kadar götürüyor.  Bu felsefeden hareketle sadece Şebinkarahisar yöresinde insanlar pişirdikleri ekmekleri komşularına vermeden duramaz. Böyle zamanda komşuluk haklarının bittiği günlerde bir dayanışma kültürü olan bu davranış dünyaya örnek olsun.”
Editör: TE Bilisim