Öğrencilik hayatlarında başarılı, yetim,öksüz ve hiç şehir dışına çıkmayan ortaokul öğrencilere yönelik gerçekleştirilen proje ile evlatlarımızın yaşamlarına dokunmak istediklerini belirten Aygören Vadisi Dernek Başkanı Nihat Yılmaz: “Geçmişini bilmeyen geleceğine sahip olamaz fikri ile büyük bir medeniyetin evlatları olduklarını ve bu topraklar için nasıl bedeller ödendiğini ziyaret ettiğimiz yerlerde kendilerine hissettirmek istedik. Vatanına , milletine ve ülkesine faydalı bireyler olmaları için çok çalışmaları gerektiğini, bayrağına, ezanına ve tarihlerine sahip çıkmalarını gerektiğinin önemini vurgu yaptık.  Yolculuğa çıkarken tedirgin gözlerle bizleri izleyen ve dinleyen çocuklarımızın, dönüş yolculuğunda ki özgüvenleri ve ecdadının izlerini yerinde görerek bilgi sahibi olmaları bizleri ziyadesi ile mutlu etti” dedi.

Projeye verdikleri desteklerden dolayı İçişleri Bakanımız Sn.Süleyman Soylu’ya, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sn.Bahar Ayvazoğlu’na, Eski Bakanımız Sn.Faruk Nafiz Özak’a, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sn.Mustafa Aydın’a, Dernek İstişare Kurulu Üyesi Muammer Satılmış’a ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkürlerini  ileten başkan Yılmaz:”  Geleceğimizin teminatı olan çocuklar için ne yapsak azdır. Başta eğitim olmak üzere, toplumsal değerlere sahip çıkılması ve sosyal, kültürel  projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlk kez il dışına çıkacaklarından dolayı hem mutlu hem de tedirgin olduklarını belirten öğrenciler; zaman içerisinde ne kadar önemli bir projede yer aldıklarını ve çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerini en çok Çanakkale’de verilen mücadeleden etkilendiklerini söylediler.
 

Editör: TE Bilisim