Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençler Okudukça Akçaabat Okur” sloganı ile hazırlanan ve yıl boyu 52 hafta sürecek olan programın açılışı Akçaabat Millet Bahçesinde yapıldı.

Akçaabat Millet Bahçesinde düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan V. Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Bayram Taşkın, Akçaabat Halk Kütüphanesi Müdürü Ergün Hancı, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol konuşmalarının yapılması, şiirlerin okunması ve Akçaabat Belediyesi Horon Ekibinin gösterişi ile başlayan program Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün fidan dağıtımı ile sona erdi. Millet Bahçesinin Akçaabat’a kazandırdığı için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunarak konuşmalarına başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim“Öncelikle bu anlamlı etkinlikte Belediyemizin yanında paydaşlarımız olan Akçaabat Kaymakamlığına, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne ve Akçaabat Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Yıl boyu periyotlar halinde devam edecek olan “Gençler okudukça Akçaabat Okur” adlı etkinliğimizin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bugün burada çok güzel ve faydalı bir etkinlikte birlikteyiz. Hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu konu olan okuma alışkanlığının daha ileriye götürülmesi adına başarılı bir projeyi başlatıyoruz. Bugün burada “Gençler Okudukça Akçaabat Okur” diyoruz.

KİTAPSIZ BİR DÜNYA İNSANI CEHALETE GÖTÜRÜR

Bilgi sahibi olmak, belirli bir kültür seviyesine gelmek her insanın ulaşmak isteyeceği bir hedeftir. Kitaplar kültür seviyemizi arttırmanın ve bilgi sahibi olmamızın en etkili aracıdır. Kitaplar bizi bazen düşler ülkesinde masallar diyarına, bazen tarihin içinde önemli bir olaya, bazen de bilim dünyasında önemli bir keşfe sürükler. Kitapsız bir dünya insanı cehalete götürür. Cehalet ise kişinin ve toplumların en büyük düşmanıdır. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi öğrenilmek isteniyorsa o toplumdaki kitap okuma düzeyine ve kütüphane sayısına bakılmalıdır. Çok okuyan ve kitaplarına değer veren ülkeler genellikle gelişmişlik düzeyi yüksek olan toplumlardır.  Akçaabat Belediyesi olarak eğitim ve kültür faaliyetlerimiz kapsamında kitap ve beraberindeki okuma alışkanlığına yönelik etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de tanıtım ve faaliyet kitapları haricinde kitap basıp ücretsiz olarak vatandaşlarına dağıtan nadir Belediyelerden biriyiz. Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu faaliyetini şehrimizde iki defa düzenledik. İki sempozyumda da sunulan eserler ikişer cilt olarak basılarak halkımıza sunulmuştur. Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu kitaplarında adeta Akçaabat’ın tarihi, kültürü, sanatı, gelenek ve görenekleri, sosyoekonomik hayatı ölümsüzleştirilmiştir. Bunun yanında Akçaabat Belediyesi Kültür yayınları kalitesi ve doğru bilgileri barındırması açısından adından sıkça söz ettiren yayınlar arasında yerini almıştır.  1840 Tarihli Akçaabat Nüfus Kayıtları kitabından Trabzon Kadı Sicilleri Kitabına; Akçaabat Spor Tarihi kitabından Akçaabat Folkloru kitabına kadar toplamda 32 farklı kitap Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini almıştır. Emeği geçenlere, katkı sunanlara teşekkür ediyoruz.

SİZLERİ GELECEĞİN İHTİYAÇLARINA GÖRE DONATACAĞIZ

Okuduğunuz kitaplar ileride yaşamınızın her alanında sizlere katkı sağlayacaktır. Belki bugün bunun farkında değilsiniz ancak, yarın bu yapmış olduğunuzun üzerinizde nasıl bir katkısı olduğunu yaşam hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. Okuduğunuz kitaplar akademik başarınıza ciddi manada bir katkı sunacaktır. Zaman çok çabuk geçiyor ve sizlerde bu geçen zamanı en güzel şekilde değerlendirdiğiniz takdirde başarıya ulaşacaksınız. Sizler okuduğunuz gibi etrafınızda ki arkadaşlarınıza da kitap okumayı mutlaka tavsiye edin. Gelişmenin, kalkınmanın, daha iyi hayat standardına ulaşmanın başka yolu yok. Bilgimizi artıracağız, donanımımızı güçlendireceğiz, daha çok çalışacağız ve sizleri geleceğin ihtiyaçlarına göre donatacağız.  Bu düşüncelerle konuşmama son verirken etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını bir kez daha diliyor katsı sağlayanlara teşekkür ediyorum.”
 

Editör: TE Bilisim