Vatan savunması için ‘Gidip de dönemeyenler’ konferansına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Açı Koleji Müdürü Fatih Tütüncü, Karadeniz Yazarlar Birliği Başkanı Sebahattin Saruhan, davetliler ve okul öğrencileri katıldı.

GENÇ’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını yapan Açı Koleji Müdürü Fatih Tütüncü, Okul olarak projede olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Böyle bir ecdanın torunu olmaktan, onlara yakışır bir şekilde hayatımızı idame ettirmekten onur duyuyoruz. Bu organizasyonu 5 dakikada organize eden Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e tarihe verdiği önemden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ecdadımızı örnek almalıyız. Böyle bir görev düşerse hazırız” dedi.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Çok önemli bir şehrin insanlarıyız. Şehrimiz medeniyet ve miras şehridir. Trabzon tarihi, kültür ve sanat şehridir. Bunun altını doldurmalıyız. Bu tür programlarala mirası hem yaşatıp hem yaşatmak hem de geleceğe anlatma zorunluluğumuz var. Önemli özelliklerimiz, tarihe not düşen özelliklerimiz var. Kanuni'nin kılığında hamsi figürü olduğunu belediye başkanı olduğumda öğrendim. Semtimizle ilgili öğrenmemiz gereken bir çok özelliğimiz var. Belediye olarak bir tarih müzemizi şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından tarihçiler Veysel Usta ve Kasım Bolat tarafından tarihi konferans düzenlendi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim