Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in koordinasyonuyla Siirt’ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan kafile Trabzon’a gelerek çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere katıldılar. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “Kardeş Şehir” projesi kapsamında ilimize gelen misafirlerin onuruna bir yemek verdi.

Düzenlenen yemeğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Kardeş Şehir Projesi Trabzon Koordinatörü Ahmet Külekçi, Siirt’ten gelen öğrenciler, öğretmenler, Batmandan gelen şehit ve gazi ailelerimiz ile  gazeteciler katıldı. 

Siirt kafilesini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, ‘Kardeş Şehir’ buluşmalarının önemli sonuçlara vesile olduğunu ifade ederek, “ Yüzyıllardır bu coğrafya birliğin, kardeşliğin, dostluğun dayanışmasıyla bu günlere gelmiştir. Bu gün burada da az önce ifade ettiğim gibi 1500’lü yıllarda yaşadığımız birlik ve beraberlik ruhunu, heyecanını yaşıyoruz.

Unutmayın ki büyük milletler tarihi geçmişiyle ayakta dururlar. Bizlerde geleneklerimize, kültürümüze, tarihimize ve geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak Millet olarak ilelebet payidar olacağız” dedi. Siirt’ten gelen misafirleri Trabzon’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Editör: TE Bilisim