İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘Kardeşlik Projesi’ne destek vermek amacıyla Uzungöl Doğa Sporları (UDSAK) üyeleri harekete geçti. ‘Kardeşlik Projesi’ kapsamında Uzungöl Doğa Sporları Derneği Üyeleri 
Batman, Mardin ve Diyarbakır’a giderek, buralarda temaslarda bulundular.

UDSAK Uzungöl Doğa Sporları Deneği Başkanı Aydın Mutlu 30 kişilik dernek üyesiyle birlikte Güneydoğu’ya çıkarma yaptıkları ifade ederek, “Çok verimli oldu” dedi.

Destek Vermek Amacı…

Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Projesi kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu da anlatan Başkan Mutlu, “Ülkemizin Güneydoğusu bir dönem dış güçlerin rahatlıkla at koşturduğu bir yer haline gelmişti.

Ancak güçlü Türkiye ve önemli adımlar teröristlere destek veren karanlık elleri o bölgelerden çıkarmayı başardı. Bizde dernek olarak gerçekleştirilen projelere destek vermek amacıyla bölgeye gittik, oradaki sağlanan huzur ortamını gördük” diye konuştu.

Bizim Gibi Dernekler…

UDSAK Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Faaliyet Sorumlusu Mustafa Akgül ise gerçekleştirilen gezi programıyla alakalı bilgiler verdi.

Akgül, “Medeniyetlerin, kültürlerin ve inançların buluşma noktası olan şehirlerimize, tarihe ve kardeşliğe katkı için yola çıkmıştık. Bölgede önemli temaslar sağladık, gönülleri yaptık ve döndük. İnanıyorum ki bizim gibi bir çok dernek de projeye destek vererek, yola koyulacaktır” ifadelerini kullandı.
Furkan YİĞİT
 
Editör: TE Bilisim