Araklı Halk Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi açıldı.

Kaligrafi, minyatür, ev tekstil ürünleri, hasır örücülüğü, takı yapımı ve tasarımı, tezhip, resim ve fotoğraf kursuna katılan kursiyerlerin eserlerinin görücüye çıktığı sergi ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi. Halk Eğitim hizmet binası önünde düzenlenen serginin açılış etkinliğine Kaymakam Kürşad Karaca, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Şentürk, kurum amirleri usta öğreticiler, eğitmenler, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KURSLARIMIZI DEVAM ETTİRDİK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, pandemiye rağmen korunma tedbirlerine riayet edilerek açılan meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarının ciddi manada istihdama katkı sağladığına vurgu yaptı.

Düzenlenen kurslarla gençlerin, bayanların ve ev hanımlarının el becerilerinin daha nitelikli hale getirildiğini kaydeden Başkan Çebi, “Araklı Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber pandemi koşullarına rağmen kurslarımızı devam ettirdik. Yıl içerisinde eğitim faaliyetlerimizi, sanatsal faaliyetlerimizi sürdürdük.

Özellikle hanımefendi kardeşlerimizin bilhassa el sanatları konusunda yaptıkları çalışmalar önemli. Onların usta öğreticiler eşliğinde el becerilerini daha nitelikli hale getirmek hem de bireysel becerilerini artırmak, bir taraftan da istihdama katkı sağlamak, nitelikli işgücü oluşturmak adına çok çok önemsediğimiz bir faaliyeti tamamladık. Katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” diye konuştu.

Mücahit GÜNAÇAR

Editör: TE Bilisim