Tabir yerindeyse Giresun merkez ve Bulancak ilçesinde kitaplarının sokak sokak gezerek satmaya çalışan Yılmaz ilk kitabı olan İçime Güneş Doğsa Biraz ve ikinci eseri olan Kadından Kadına eserlerini bu yaşına rağmen tanıtım yaparak Satmaya çalışıyor. Yılların verdiği yorgunluk bir yana ona yazmak kadar dünyadaki evi falan hiçbir şey yok. Hatta hayata bakışı çocukluktan bu güne hiç değişmedi hayatta gözünün gördüğü her şeyi şiirleştiriyor.  Küçük bir meblağ üzerinden satışa çıkardığı kitaplarını omuzunda taşıyarak cadde cadde, sokak sokak gezen Mehmet Yılmaz bu satışın bile Kendisi için bir keyif olduğunu söylüyor.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ANLATAN ESERİ DE VAR

Türkiye'de son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarına da dikkat çeken Giresun'un yetiştirdiği şair Yılmaz bu kitabı ise; "Günümüzde kadına şiddet olayları her geçen gün arttığı için bu eseri ortaya çıkarmak zorunda kaldım. Bu ve buna benzer kitaplar ve ortaya çıkan tüm eserler İnşallah kadına şiddet olaylarının önüne geçmek için bir vesile olur. Kadına şiddet her geçen gün haberlerde gündem olurken bir türlü durdurulamıyor. Umarım ben veya benimle beraber aynı kulvarda koşan insanların yazdığı bu kalemler bir gün bu belaların sonunu getirecektir. Kitaplarımda  bu konunun da haricinde bayrak,vatan, doğa, sevgi, aşk, kadın,  yöresel konular, fındık ve entrika şiirler var. Hayata, sanata dair her şey bu kitapta toplandı" diyerek özetledi.  

TECRÜBESİNİ PAYLAŞTI MESAJ VERDİ

Yazdığı şiir kitapları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Yılmaz insanların kitaplarını  okumasını istediğini belirterek cadde ve sokaklara bazen stand kurduğunu söyledi. Yılmaz, “İnsanlar okusun. Neyi bulursa okusun istiyorum. İnsanların bir fenomen olan sosyal medyaya kapılmış  gitmelerine çok üzülüyorum. Biraz da hayata dönmelerini, kendi çevresine veya benliğine sahip  olmalarını istiyorum.  Çünkü bunlar geleceğimizde çok çok önemli rol oynayacaktır.  Kültürlerini kaybedenler herşeyini kaybeder. Değerlerini kaybedenler yine öyle. Kültür açısından bir şey alamıyorsak kabahat bizde demektir.” Diye konuştu. 
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim