Gelişmiş altyapı ve zengin kaynaklarıyla bölgenin en büyük kütüphanesine sahip Bartın Üniversitesi’ndeki etkinliklerde güncel konularla birlikte kitap ve kütüphaneler üzerine farkındalık oluşturulacak konular ele alınıyor.

Bartın Üniversitesi kütüphanelerinin de tanıtıldığı toplantılarda 7/24 açık kütüphane ve ‘RFID – Akıllı Kütüphane Sistemi’ hakkında bilgiler veriliyor. 86 bin 241 basılı ve 8 milyonu aşkın elektronik yayının yer aldığı Bartın Üniversitesi’nde ayrıca ‘Sanal Kütüphane’ hizmetlerinden nasıl yararlanılacağı da aktarılıyor.

REKTÖR UZUN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan akademik ve idari insan kaynağına göstermiş oldukları gayretler dolayısıyla teşekkür etti. Bartın Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin Kutlubey Yerleşkesi’ne taşınması ve ‘RFID - Akıllı Kütüphane Sistemi’ devreye alınmasında yoğun bir çalışma dönemini geride bırakan Bartın Üniversitesi’nde kütüphane hizmetlerine artık daha kolay ve hızlı erişilebiliyor. Pandemi döneminde de örnek bir çalışmanın yapıldığı Bartın Üniversitesi’nde öğrenciler ve araştırmacılara salgına dair tüm tedbirler titizlikle büyük uygulanarak büyük kolaylıklar sağlanıyor.

SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Üniversitede sürdürülebilir bir iyileşme ile her geçen gün kendilerini yenilediklerini belirten Rektör Uzun, “Öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın daha verimli, rahat ve hızlı çalışma yapabilmelerini sağlamak amacıyla tüm birimlerimizde önemli çalışmalar yapıyor ve her geçen gün kendimizi yeniliyoruz. ‘Birlikte başarıyoruz’ anlayışıyla geleceğe sağlam adımlarla yürüyoruz. Salgın sürecinde önemi bir kez daha görülen dijitalleşen dünya şartlarının önemi üzerine kurulan çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu doğrultuda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Editör: TE Bilisim