Sosyal medya hesabından gazetemizi sürekli takip ettiğini belirten Karaltı, aslen Giresun'un Keşap ilçesinden olduğunu belirterek, Giresun'un tanıtımı için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.  2007 'de Kültür ve Turizm Bakanlığı, 81 ilin doğal ve kültürel zenginliklerini, tanıtım filmi ile birlikte internet sitesinde ziyarete sunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

VİLAYET-İ ÇEPNİ'NİN RAMAZANINI KUTLADI

Öncelikle Giresun başta olmak üzere ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi'ni kutluyor esenlikler diliyorum. Fındığı ile tanınan ve Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda yer alan benim de memleketim olan Giresun'un aynı zamanda kirazın bütün dünyaya yayıldığı kabul edilmiştir. Sizler Taka Gazetesi olarak  Giresun sokaklarında bir röportaj yaptınız. Giresun sosyal medyada yeterince tanıtılıyor mu diye sordunuz. Ben her zaman şunu söylüyorum; ne giriyorsun ne Karadeniz'in diğer illeri sosyal medyada yeterince tanıtılmıyor.

GİRESUN'A 11 ÜNLÜ İSMİ GETİRMİŞTİ

Giresun yöre halkı bunu çok iyi biliyor ki ben şahsım adına bu memleket için yapılacak her şeye hazırım.  Yakın tarihte  rahmetli Eşref Kolçak, Nuri Alço,  Hacı Ali Konuk,   Coşkun Göğen,  Şükran Çağman gibi 11 ünlü ismi  memleketimizin tanıtımı için getirdim. Bir sinema filmi çekildi. Bundan sonra yapılacak olan bütün çalışmalarda önayak olabilirim. Yeter ki bana Giresun'dan gelecek tekliflerde bu ile katkı sağlayacak bir unsur olsun. Karadeniz'e kıyısı olan Giresun doğudan batıya Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeriyle çevrili bir şehir.  Trafik numarası 28'dir. Yerli halkın çoğunluğunu Çepniler oluşturur. Emin olun bunu bilmeyen çok kişi vardır.  1500'lü yıllardaki Osmanlı Tahrir Defterlerinde yöreye Vilayet-i Çepni de denildiğini bilmeyen Giresunlu olduğunu biliyorsam  bu çok büyük eksikliktir"  ifadelerine yer verdi.

Sedat Karakaya

Editör: TE Bilisim