Şalpazarı'na hemen her alanda yaptığı birbirinden önemli hizmetlerle adı sık sık anılan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, şimdi de, neredeyse yok olan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırma yolunda başlattığı, "Kardeş Aile Projesi" ile büyük takdir topladı. İstanbul'daki bir toplantıda gündeme getirdiği proje kapsamında ilk olarak Şalpazarı Ağırtaş Mahallesi'nde Muhtar Osman Öztürk'ün ailesini ziyarete giden Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, ziyaret öncesinde şu açıklamayı yaptı:

 "İstanbul'da hanım kardeşlerimizle yaptığım toplantıda onlara dedim ki, "Biz Şalpazarılılar olarak son zamanlarda eğitimli gençler konusunda epey mesafeler kat ettik. Bürokrasi de, devlet kademelerinde bir sürü çocuklarımız, gençlerimiz var ama ne yazık ki birbirimizi tanımıyoruz. Bir kardeş aile projesi başlatalım. Yani köyler arasında, mahalleler arasında insanlar birbirleriyle tanışsınlar, birbirlerini ziyaret etsinler. Sordum o salonda dedim ki, son bir yılda kim kimi ziyaret etti, kime gittiniz, kimde bir beş çayı içtiniz, bir akşam yemeği yediniz, bir sabah kahvaltısı yaptınız ? Maalesef çok az. Bu gelişen teknoloji, dünya meşakkati bizi komşuluktan uzaklaştırdı. nerde o eski komşuluklar, nerde o eski Ramazanlar diye hep hayıflanıyoruz.

 Dedim ki, biz Şalpazarılılar olarak bunu telafi edelim. Başlatalım. Orada bir hanım kardeşimiz, 'sen de bizim kardeş ailemiz ol' dedi. Ağırtaş Mahallesi Muhtarımızın eşiymiş. Kendilerine söz verdim. Eşim ve çocuklarımla şimdi bu aileyi ziyarete geldik. Sizden de istirhamım sevgili hemşehrilerim, bu dostlukları, bu komşulukları, bu hemşehrilikleri böyle süslü cümlelerle mikrofonla konuşmaktan ziyade ziyaretler yapalım. Göreceksiniz ki gittiğiniz evlerde ne hikayeler, ne teferruatlar var. Bu ziyaretlerde sizleri duyarlı olmaya davet ediyorum"

“BU BAŞARI TESADÜFİ OLAMAZ”

Daha sonra ailesiyle birlikte Ağırtaş Mahallesi'ne giden Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Mahalle Muhtarı Osman Öztürk'ün kızı Defne'nin 2022 YKS Sözelde 475 puanla Türkiye 851'incisi olduğunu öğrenince, kendisini ve ailesini tebrik etti. Kaymakam Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız ve AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk'un da katıldığı aile ziyaretinde Başkan Hilmi Türkmen, Trabzon Proje Kız Anadolu İHL mezunu Defne Öztürk'e İstanbul'daki bir üniversiteyi tercih etmesi tavsiyesinde bulunarak, "Tercih konusunda sana yardımcı olacağız. Ayrıca tüm eğitim giderlerini üstleniyorum. Bu başarı tesadüfi olamaz. Çok büyük başarı elde etmişsin. Seni ve aileni kutlarım. Öğrenimin boyunca sana destek olacağım." dedi. Ağırtaş Mahallesi Muhtarı Osman Öztürk ve ailesiyle bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen ve ailesi kahvaltıda ve çaylar içilirken birbirleriyle tanışıp sohbet etme imkanı buldular. Öztürk Ailesi'nin de Türkmen Ailesi'ne iade-i ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Turgay İKİNCİ

Editör: TE Bilisim