Ortahisar heyeti, Hasköy DüzkışlaBelediye Başkanı  HüseyinKasak’ın ev sahipliğinde ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

 Başkan Genç, burada kendini Trabzon’da gibi hissettiğini belirterek "Tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum 2 dönemdir belediye başkanıyım  belkide  en çok mutlu olduğum  programlardan bir tanesinde bulunuyorum.Muş’un güzel havasını teneffüs etmek çok kıymetli. 

Mayıs ayında müştereken almış olduğumuz meclis kararlarımızla birlikte kardeş Düzkışlamızda olmak bizim için çok çok kıymetli. Muş ‘un çok  kıymetli Murat köprümüz meşhur tarihi köprümüz Trabzon’umuzunOrtahisarımızınZağnos paşa köprüsü kenarları birbirleriyle buluşturuyorlar ulaşım sağlıyorlarama biz şu anda bir gönül köprüsü oluşturduk. 

Düzkışlamızla birlikte bir olduk beraber olduk ve gönül köprüsü oluşturduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Horon ve halay kardeşliğini de beraber yaşıyoruz.OrtahisarımızdanZiganamıızın çiçeklerini buraya getirdik. Burada da Muşumuzun lalesi ile tanıştık.Çiçeklerimizin kardeşliğini de yaşıyoruz bu ne güzel bir mutluluk. Bu ne güzel bir gurur.Biz ezelden beri kardeşiz. İnancımızın gereği kardeşiz. 

Bin yıl önce Alparslan’ın bu topraklaragirişiyle  Muş ile beraber başlayan bu kardeşlik hukuku tüm Anadolu’yayayıldı. Âmâ maalesef yüzyıl önce olduğu gibi bu topraklarda gözü olanlar, amaçları uğruna bu toprakları bölmek isteyenler bizim kardeşliğimizi de bölmek istediler. Bu kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istediler. Ceddimizin bütün yeryüzüne yaydığı inancımızın gereği kardeşliğimizi baltalamak istediler. Âmâ çok şükür hamdolsun başaramadılar,başaramayacaklar.ilelebet bu kardeşlik daha saadetli bir şekilde devam edecek.Bu topraklarda terörün baskısı altında çok sıkıntılar çekildi. Âmâ çok şükür şu anda geldiğimiz noktada sayın cumhurbaşkanımızın Edirne ne ise Muş ta odur. 

Trabzon ne ise  Diyarbakır da o dur. Hakkâri ne ise İzmir de odur   anlayışı ile beraber ülkemizin her toprağına büyük bir özveri ile büyük bir fedakarlıkla yaptığı hizmetler çerçevesinde şuan da Muşumuzda aynı Trabzon’umuzda aynı İzmirimiz de aynı.Yeterki bir olalaım.Emperyalist güçlerin oyununa gelmedik ,gelmeyelim,dimdik ayakta olalaım.İnşallah aynı anlayışla bu kutsal yolculuk devam edecektir.Biz yeryüzündeki sıradan milletlerden değiliz. Sıradan devletlerden değiliz. Eğer bugün Suriye üçe dörde bölünmüş ,bugün Afganistan çok ciddi sorunlar yaşıyor ve  oradan kaçan mazlumlara ve mağdurlara kucak açıyorsak işte bu kardeşliğin gereğidir.

O araptır ,o afgandır demedik bu kardeşliğin gereğidir. Yani inancımızın gereğidir. Bu kardeşlik hukuku ilelebet devam edecektir inşallah. Bu programı icra eden değerli başkanımıza ve mesai arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.Düzkışla Belediyemize iade-i ziyaret gerçekleştirdik. Onlar da daha önce ilçemize bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi. Her iki belediye arasında yapılacak her türlü işbirliğini çok önemsiyoruz. düzkışla’yı ziyaret etmekten çok büyük keyif aldık. Ellerine, emeklerine sağlık diyorum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirenDüzkışla Belediye Başkanı  Hüseyin Kasak ise  her iki belediye arasında gelişen ilişkilerin önümüzdeki yıllarda gündeme gelebilecek daha büyük projelerin habercisini olduğuna dikkat çekerek "Biz bütün belediyelerimizle ilişkilerimizi geliştirmeye, onlarla işbirliği yapmaya büyük önem veriyoruz. Belediyelerimizle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. 2480 nüfuslu ufak bir belediyeyiz. Önemli hizmetlerin yüzde 60’nı yerine getirdik. Bu nazik ziyaretlerinden ötürü Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve beraberindekilere çok teşekkür ediyorum. Bizi çok gururlandırdılar " diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim