Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı fuara üniversitemiz 500 öğrencisiyle katılım sağladı. İki gün süren fuarın ilk günü yapılan açılışların ardından öğrencilerimiz burada hem kamu kurumları hem özel sektör hem de organizasyonların yapıldığı bölgedeki KOBİ'ler başta olmak üzere, birçok firma yetkilileriyle iki gün boyunca görüşmeler gerçekleştirdi. İş ve staj imkânının yanı sıra kendi alanlarıyla ilgili bilgi ve donanıma da eriştikleri stantları gezen öğrencilerimiz kariyerlerine bir adım daha yaklaşmış oldular. 

Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DOKKAF 2020)’nın öğrencilerimiz için önemli geri dönüşümlerinin olacağını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek fuar hakkında, “200’den fazla kurum ve firmanın katıldığı Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı, çok kapsamlı ve sürdürülebilirlik açısından önemli geri dönüşümlerin olacağına inandığımız bir organizasyon oldu. Fuarda hâlâ öğrenci olanlar staj imkânı, mezun olan öğrencilerimiz de iş bulma fırsatı yakalamak için kamu kurumu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Fuara katılmak isteyen her bölümden toplam 500 öğrencimizi iki gün boyunca üniversitemiz araçlarıyla birlikte fuar alanına götürdük. Böylece gençlerimiz günlerce firmaları kapı kapı dolaşmadan, birçok kariyer fırsatını değerlendirmiş oldu. 

Bir ülkenin en önemli ve değerli gücü yetişmiş insan gücüdür. Bizden sonra gelecek olan nesillerimizin çok güçlü şekilde geleceğe hazırlanmasını istiyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize bu konuda gereken her türlü bilgi ve donanımı sunmanın yanı sıra onların iletişim ve sosyal alandaki diğer ihtiyaçlarının karşılanması hususunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

Bu nedenle de daha önceden de söylediğimiz gibi hem mevcut öğrencilerimize hem de mezun olmuş öğrencilerimizin kariyer planlama, kişisel gelişimleri hususunda yardımcı olacak Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Bu merkezimiz sayesinde öğrencilerimizi doğru ve yapılandırıcı bir planlama ile kariyerlerine odaklayacağız. Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz şimdiden hayırlı olsun. Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılan tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Editör: TE Bilisim