Of İlçesi Aşağı Kışlacık Mahallesinde bulunan tarihi mazisi yaklaşık 200 yıla  sahip Kavak Değirmeni varlığını korumanın peşinde. 18 yıl önce bölgede meydana gelen sel felaketi nedeniyle suyu kesilen ve üretimi duran Tarihi Kavak Değirmeni devlet millet işbirliği ile yeniden suya kavuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda değirmenin arkına ilk su mini bir açılış programıyla verildi. Değirmene suyu tüm kadınları temsilen Zehra Ayazoğlu tarafından verildi.

HAYIRLI OLSUN

Değirmenin arkının başında su verilmeden önce hafız Muhammet Aktaş ve Aşağı Kışlacık Mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Fatih Çolak tarafından Kuranı Kerim okundu. Açılış duasını da Kavak Camii İmamı Hatibi Ali Bektaş yaptı. Duanın ardından mahallede yapılan çalışmalara öncülük eden Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı ve TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz açılış konuşması yaptı. Başkan Ayaz konuşmasında, “ 2016 yılında İstanbul Bağlarbaşı’nda komşularımızla bir araya geldik, köyümüzün sorunlarını ele aldık. Birlik, beraberlik içinde oluşturduğumuz enerjiyi sinerjiye dönüştürerek köyümüz için hep birlikte harekete geçtik. Bu anlamda Mahallemizin önemli değeri olan değirmenimiz için yapılan çalışmalarda önemli bir aşamaya geldik ve bugün değirmenimizin suyunu veriyoruz. Çalışmalarda büyük emeği olan ve rahmetli olan büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Değirmenimizin mahallemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu da açılışta yaptığı konuşmasında,” Tarihin yaşatılması adına Aşağı Kışlacık Mahallesi sakinleri olarak göstermiş olduğunuz çabanız var. Bu gayretiniz nedeniyle sizlerden razı olsun. Bu zamana kadar belediye olarak destek olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da belediye olarak elimizden geldiğince böyle bir tarihin yaşatılmasına maddi, manevi, ayni olarak destek olacağımızın Aşağı Kışlacık Mahallesindeki vatandaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Misafirperverliğiniz ve çalışmalarınız nedeniyle sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek duygularını belirtti.  Aşağı Kışlacık Tarihi Kavak Değirmeninin tekrar suya kavuşması için düzenlenen programa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Aşağı Kışlacık Mahallesi Muhtarı Salih Ayazoğlu,  Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı ve TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz, Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, Of Havadis Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar, Aşağı Kışlacık Kavak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Sırrı Ayazoğlu,Aşağı Kışlacık Mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Fatih Çolak,Kavak Camii İmamı Hatibi Ali Bektaş ve bir grup mahalle sakini katıldı.

Editör: TE Bilisim