İskele Meydanında gerçekleştirilen ve bu yıl 12.si yapılan festivale KKTC 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Bekediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bakanlar, milletvekilleri, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Hacı Nail Altınay, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıklar, Dernek Başkanı Murat Zeki Civelek, Trabzon'dan gelen Kıbrıs Gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Kıbrıs'ın Çimentosu Da Karadenizlilerdir
 
Törende konuşan KKTC 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Karadenizlilerin Türkiye'nin çimentosunu oluşturduğunu belirterek "Kıbrıs'ın çimentosu da Karadenizlilerdir" dedi. KKTC Başbakanı Ersin Tatar da "Bugün burada Trabzon'u yaşıyoruz. Trabzon sosyal medyadan bizi izliyor. Tüm Trabzon'a sevgilerimizi gönderiyoruz" dedi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da, "Buraya gazilerimizle birlikte geldik. Geldiğimiz günden itibaren çok güzel misafirperverlik gördük. Bizlerde Kıbrıslı hemşerilerimizi Trabzon'da ağırlamak, Onlara ev sahipliği yapmak isteriz" dedi.

 
Trabzon'a Direkt Uçuş İçin Görüşmelerimizi Yapıyoruz
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Burada olmaktan, festivale destek vermekten mutluluk duyduk. Birlikte hasret ve özlem gideriyoruz. İnşallah bu sene O sene olurda Trabzonspor'un şampiyonluğunu birlikte kutlarız. Aynı zamanda buradan Trabzon'a direkt uçuş için görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sorunda çözülecek."

 
Bize Her Yer Trabzon
 
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek, konuşmasında, "İskele'den Magusa'ya, Edirne'den Kars'a, Jüpiter'en Mars'a, Bize her yer Karadeniz, Bize her yer Trabzon" dedi. Konuşmaların ardından Kuzeyin Yıldızları Girne ve İskele Folklor Ekipleri ile Akçaabat Folklor Derneği Ekibi sahne aldı. Özellikle Akçaabat Folklor Derneğinin muhteşem gösterisi ayakta alkışlandı. Daha sonra sevilen sanatçılar Tanju Çelik ve Onur Atmaca sahne aldılar. Festivalde Trabzon'dan getirtilen 5 ton hamsi katılımcılara ikram edilirken, hamsiler kısa sürede tükendi.
Editör: TE Bilisim