Kültür ve sanat üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Nasır Türk’ün “Kırmızı Kar (Berfa Sor)”  adını verdiği roman okuyucularından büyük beğeni aldı.

ROMANIN GELİRİ KIZ ÇOCUKLARINA

Geçtiği yerde ayak izlerini bırakan annesi Selime Zekiye’nin en başta çok derin, vicdan ve merhamet sahibi olduğunu belirten Nasır Türk, “Rahmetli annemin yaşamı mücadele ile geçti. Hiç bir zaman yılmadı, yorulmadı. Hem biz evlatlarına, hem de etrafındaki insanlara her zaman yardım etti, gönlünü, yüreğini açtı. En hassas olduğu konu ise kız çocuklarının okumasıydı. Ben de zaten bu romanım gelirini kız çocuklarımızın eğitimi için mücadele veren dernek ve vakıflara bağışladım” dedi.

HAYATIN TAM GÖBEĞİNDE YAŞANMIŞ GERÇEKLER

‘Kırmızı Kar’ adlı romanın hayatın tam göbeğinde yaşanmış gerçekler olduğunu ifade eden Nasır Türk, “Romanı okuyanlar hem güçlü bir kadının verdiği mücadeleyi okuyacak, hem de   Mardin’in değerlerini, geleneklerini, sosyal yaşamı ve renkli kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Çünkü annem Mardin sevdalısı, bu toprakların hamuru ile büyümüş yüzünü medeniyetlerin barış-sevgi ve kardeşlik tarafına dönmüştü. Onun bu özelliğini anlatmaya kelimeler yetmez” şeklinde konuştu.

GENÇLERE ÖNERİM: “AİLENİZDEN KOPMAYIN”

“Annem yaşamı boyunca daima adaleti savunarak itibarlı, ayrıcalıklı ve zarif yanıyla her dem imrenilecek bir kadın olarak tanındı” diyen Türk, özellikle gençlere yönelik şu mesajı verdi: 

“Anne ve babanızla mutlaka güzel diyalog içinde olun. Onları dinleyin, kendinizi de dinletin. Doğal, dürüst ve samimi olmaktan asla ödün vermeyin. Annenizi keşfettiğinizde çok şeyler kazanacak, hayatınıza çok anlam katacaksınız. ‘Kırmızı Kar’ı okuduktan sonra gidip annenizle kucaklaşacaksınız buna eminim.”
 

Editör: TE Bilisim